Novice

Prvak srednje-evropske coneAleš Bužga se je minuli konec tedna podal na zadnjo letošnjo krožno-hitrostno preizkušnjo Slovenskega prvenstva turnih avtomobilov na avstrijsko dirkališ?e pri mestu Salzburg. V či razvrstitvi divizije 2 je zasedel tretje mesto in v razredu 3 čo drugo mesto. Eno dirko pred koncem sezone FIA centralno-evropske cone pa je že postal prvak!


Aleš je po dirki, ki je minila brez kakršnih koli čih težav, komentiral osvojitev naslova: ?V letošnjem letu nam je ponovno uspelo osvojiti prvenstvo centralno-evropske cone. Tako, da smo ponovili lanskoletni uspeh in se lahko pohvalimo z osvojitvijo prvaka v CEZ grupi A-2000. Glede na to, da smo v čtku imeli težave z elektroniko sem zelo zadovoljen z razpletom.?

V letošnjem letu pa je Aleš naletel na trd oreh v čm prvenstvu SPTA, kjer so se v njegov razred zvrstili kar trije bistveno čejši avtomobili, ki jim je bilo zelo težko konkurirati. ?Kakor so bili razporejeni razredi, moj avtomobil ni bil najbolj čn. Tako, da sem zadovoljen, da sem med temi avtomobili osvojil vseeno čo drugo mesto.?

Za prihodnjo sezono je težko napovedati kaj bo Aleš Bužga vozil. Vsekakor pa ga zelo zanima pokalno tekmovanje, kot je Mini Challenge ali Clio Cup. Za naslednjo sezono se zato še ne želi čo čti, saj se želi najprej posvetovati s pokrovitelji, ki bodo povedali svoje mnenje kje se najbolj vidijo sami za promocijo: ?Za drugo leto imam željo nastopati v kakršnem koli pokalnem tekmovanju, kot je BMW 1, Clio Cup ali Mini Challenge. Vse pa je še odvisno od sponzorjev in kako se bo stvar odvijala naprej. Se pa zagotovo vidim v pokalnem tekmovanju, saj je le slednje zelo enakovredno v katerem tekmuješ z dvajsetimi ali ve? konkurenti in avtomobili so vsi povsem enakovredni. Tako, da so še vsa ta vprašanja o pokalih odprta.?

www.buzga-motorsport.com.

Galerija: