Novice

Novice 7. 12. 2001

Novosti v letu 2002 pri Mercedes-Benzu

Že v januarju se obeta predstavitev prenovljenega razreda E. Slovenskim kupcem ga bodo predstavili v sredini marca.


Marca bo na Ženevskem salonu predstavljen tudi novi CLK. V sredini meseca maja bo že predstavljen Slovencem.


Vaneo bo k nam prišel v prvi polovici aprila.


Septembra naj bi pri Mercedes-Benzu predstavili 4kolesni pogon pri razredu C in S, v Sloveniji jih bomo lahko kupili že oktobra ali novembra. Razred E bo na svoj 4MATIC čkal do jeseni 2003 .


Septembra se obeta v Sloveniji predstavitev kraljevskega vozila, Maybacha. Morebitni kupci pa bodo morali čkati do konca leta 2002.


V čtku oktobra je predvidena mednarodna predstavitev športnega E55 AMG in prenovljenega najprestižnejšega modela razreda S. V mesecu oktobru naj bi bila vozila dobavljiva tudi našim kupcem.

MK


NOVA SEAT-ova PRIDOBITEV V MADRIDU
Konec novembra je bila v Madridu otvoritev novega Seatovega zastopnika Castellana Motor - Compo de las Naciones. Moderna pridobitev pokriva preko 8000 m2 površin nedale? stran od avtoceste M-40. Zgadba je odsev nove moderne arhitekture in podobe, ki bo postopoma postala zaš?itni znak vseh zastopnikov v SEAT-ovi komercialni mreži.

Nova zgradba daje nekaj člnih inovativnih vidikov. Oči zidovi in steklene ploš?e dajejo t.i. "stekleni zid" koncept stavbe, kateremu steklena fasada daje zgled edinstvene, avant-gard zgradbe. Notranja oprema je čna na pohištvo, osvetlitev in tla. Ureditev prostorov temelji na "mediteranskem konceptu", ki združuje tri člnosti: plažo, morje in otoke. Lesena tla, ki predstavljajo "plažo" so namenjena sprejemu strank, steklene ploš?e na tleh predstavljajo "morje", prekrite pa so s posebnimi pikami, ki čjejo "otoke" na katerih so razstavljeni avtomobili.

Rezultat projekta, ki čje 800 m2 zunanjih parkirnih površin, 2300 m2 servisnih delavnic in 1000 m2 predstavitvenih prostorov, daje Castellana Motor - Campo de las Naciones atraktivno, moderno in uporabno namestitev, hkrati pa je primer kakšna bo podoba novih in starih zastopnikov SEAT-ove komercialne mreže.

G.K.Mercedesovi garancijski pogoji uporabniku še bolj prijazni

Daimler Chrysler je podaljšal garancijske pogoje iz 6 mesecev na 24 mesecev in sicer za osebna vozila 24 mesecev brez omejitve prevoženih kilometrov. Za lahka dostavna vozila (Vito, Sprinter, Vaneo, Vario) 24 mesecev brez omejitve, ?e gre za privatno uporabo oziroma za 24 mesecev ali 200.000 kilometrov (kar prej nastopi). Za gospodarska vozila 12 mesecev brez omejitve oziroma 24 mesecev ali 200.000 prevoženih kilometrov (kar prej nastopi) na motor, menjalnik, pogonske in kardanske osi.

Garancijski pogoji so se spremenili tudi za originalne dele in dodatno opremo. Garancijski pogoji so enaki kot pri prejšnjih postavkah.

Vsi zgoraj omenjeni garancijski pogoji so stopili v veljavo v Sloveniji že od 1. 11. 2001.

Od čtka leta pa so kupci vozil Mercedes-Benz v Sloveniji deležni še servisnega paketa SIMBIO, ki ponuja v prvih treh letih ali 100.000 prevoženih kilometrov če redne ali izredne servise, vsa popravila ter stroške potrošnega materiala čo z motornim oljem. Poleg tega ponujajo še če servisne preglede do 10 let (torej 7 let po preteku triletnega roka) ali 100.000 prevoženih kilometrov.

MK