Pnevmatike

Goodyear Eagle F1 Asymmetric zmagala na testu Autocar 2007

? Autocar trdi, da so prednosti pnevmatike primerljive s 50 konjskimi či
? Goodyearova pnevmatika se je ustavila 4 metre prej kot ča pnevmatika
? Razglašena za najboljšo za pogon na sprednjih in zadnjih kolesih

Goodyear Eagle F1 Asymmetric je le mesec dni po zmagi v reviji Evo, revija Autocar razglasila za najboljšo pnevmatiko. Autocar je testiral pnevmatike Goodyear, Michelin, Continental, Pirelli in Bridgestone tako na avtomobilih s pogonom na sprednjih kolesih kot na avtomobilih s pogonom zadaj. Goodyearova pnevmatika je bila popolna zmagovalka v obeh kategorijah.


Priznan britanski tednik je za test izbral Mondeo TDCi in Mercedes C350 kot ča predstavnika velikega družinskega avta in čega športnega avtomobila s pogonom na zadnjih kolesih. Ekipa revije Autocar je bila osupla nad izboljšanimi lastnostmi, ko so na avto namestili Goodyear. Ocenjevalci, ki jih je vodil izkušeni Keith Howard, je dejal: ?S kompletom Goodyearovih pnevmatik je bil čtek podoben, kot da bi namestili turbo na Mercedesov motor.?

Na mokrem je bil v Goodyear obut avto v ču za 1,8 sekund hitrejši kot obut v druge pnevmatike. Vendar so dokazali tudi, da je oprijem pomembnejši kot mo?. Mondeo, obut v Goodyearove pnevmatike, je bil tako hiter kot Mercedes, obut v najslabše premium pnevmatike, ?eprav je le-ta dvakrat čejši kot Mondeo.


Prednost Goodyeara ni samo v njegovih lastnostih in vodenju, pa? pa se je Eagle F1 Asymmetric dokazala tudi kot najvarnejša pnevmatika pri zaviranju v sili. Pri pogonu na sprednji osi se je avto z Goodyerovimi pnevmatikami ustavil 4 metre prej od avta, ki je bil obut v na testu najslabše pnevmatike. ? ?e bi pešec stopil pred avto na mokri cesti, bi bili veseli, ?e bi imeli Goodyear,? je zapisal Autocar po preverjanju zavorne poti.

Za ta uspeh je zaslužna tehnologija ActiveCornerGrip, ki zagotavlja še bolj enakomerno porazdelitev pritiska na naležno ploskev med zavijanjem. Pnevmatike s to tehnologijo, ki temelji na konstrukciji pnevmatike in na dezenu, imajo notranjo čico če konstrukcije kot zunanjo. To čo izboljša oprijem v zavoju in hkrati zmanjšuje abrazijo, kar č življenjsko dobo pnevmatike.

Zča beseda testnih voznikov, ki so vozili Mondeo na Goodyearovih pnevmatikah: ? Lahko bi naštevali, kako bolj stabilen je bil avto na Goodyearu, koliko ve? oprijema nastaja pri hitrem zavijanju v ovinku, ampak na koncu vse pove konstantno izredno dobri ?asi krogov. Povsem odkrito, ta test je dokazal, da je Goodyear prvi.?