Novice

Porsche nadaljuje uspešno sodelovanje s podjetjem Valmet

Družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta bo v okviru izdelave modelov Boxster in Cayman nadaljevala uspešno sodelovanje s finskim proizvodnim partnerjem Valmet Automotive. ?Pogodbo s podjetjem Valmet smo ? v skladu z našimi možnostmi ? podaljšali do leta 2011. Naš finski partner bo tudi v prihodnje izdeloval modela Boxster in Cayman s sredinsko nameš?enim motorjem, s ?imer bo zapolnil vrzel v proizvodnih zmogljivostih naše tovarne v Zuffenhausnu,? je ob praznovanju 10. obletnice sodelovanja, ki je 16. oktobra potekalo v kraju Uusikaupunki, povedal Michael Macht, ?lan uprave, odgovoren za proizvodnjo in logistiko.

Izdelava vozil Boxster je leta 1996 najprej potekala izklju?no v Zuffenhausnu. Toda ker je veliko povpraševanje po modelu 911 zahtevalo celotne Porschejeve proizvodne zmogljivosti, je del proizvodnje modela Boxster leta 1997 prevzel Valmet. Od takrat naprej je finsko podjetje sestavilo že ve? kot 180.000 vozil serije Boxster in pri tem v celoti izpolnjevalo strogo nadzorovane zahteve glede kakovosti, ki jih postavlja proizvajalec športnih avtomobilov iz Stuttgarta. Motorje za to serijo Porsche še naprej izdeluje v Zuffenhausnu. Skupaj z ostalimi deli jih na Finsko dostavlja z vlakom.

Valmet Automotive tudi v svetovnem merilu sodi med vodilne pogodbene partnerje. Ameriški inštitut za tržne raziskave J. D. Power je že ve?krat izpostavil Porschejeva modela Boxster in Cayman zaradi izjemnih produktnih in proizvodnih lastnosti.

www.porsche.si

Galerija: