Avtoakustika

Alpine Sinister SixZimski meseci so ?as čtka in v Ameriki se vsako leto odvija sejem zabavne elektronike CES, kjer igra glavno noto tudi avtoakustika. Tudi tokrat je svoje najnovejše demo vozilo predstavil proizvajalec Alpine z imenom Sinister Six. Vozilo je rezultat predelave BMW 645i cabrio. Ja, od serijske čce kabrio šestice je ostalo zelo malo. Že lani predlani predelan X5 je dajal vtis kot, da je vozilo z drugega planeta, tokratno demo vozilo, pa izgleda kot, da je izdelano za kralja marsovcev.

Kje bi sploh lahko čli z opisom vozila. Najbolje je, da čemo kar pri akustiki.
Vgrajenih je ve? kot 32 komponent Alpine, od tega je kar 8 enokanalnih čvalnikov t.i. monoblockov, ki poganjajo štiri subwooferje, ki so vgrajeni kar izven avtomobila, oziroma delujejo pod vozilom.

Za namestitve mehanizma za rotacijo sedežev in subwooferjev so izrezali celotno dno vozila in ga nadomestili z 12,5 mm debelo ploš?o iz aluminija. Vstop v vozilo je poseben postopek, č ga podpora posebnih elektromotorjev, ki odprejo vrata in zavrtijo sedež za 90 stopinj.

Platiš?a so na sprednji osi kar 24 ča in na zadnji 26. Izdelana pri znanem predelovalcu BOYD Coddington, katerega mojstrovine se predvajajo v oddajah na TV kanalu Discovery. Pri izdelavi zunanjosti in notranjosti vozila, so uporabljeni vsi sodobni materiali, ki se uporabljajo pri predelavah. Zavorni ssistem je BREMBO. Za zadnje č pa so namenili kar LCD monitorje

In glavno vprašanje na sejmu CES je lahko bilo le, kaj bo Alpine pripravil za naslednje leto. Na to vprašanje imata Steve Brown in Gary Bell iz Alpine R&D centra verjetno že odgovor.

Galerija: