Novice

Hit Racing Team na dobrodelnem sre?anju lastnikov ferrarijevMinuli vikend se je Hit Racing Team udeležil tradicionalnega dobrodelnega čnja lastnikov ferrarijev v italijanski pokrajini Veneto. Drugouvrš?ena v tekmovanju Ferrari Challenge za pokal Shell, Nina Jč?, bivši italijanski dirka? v F1, Ivan Capelli, in zmagovalec italijanskega dirkaškega prvenstva Gran Turismo v razredu Gt3B, Marco Coldani, so z demonstracijskimi vožnjami zbirali sredstva za pomo? otrokom paraplegikom.

Uradni klub lastnikov ferarijev, Scuderia Ferrari Club - Prealpi Venete, je prav ta vikend organiziral že deseto mednarodno dobrodelno čnje lastnikov ferrarijev. Prav v povezovanju navdušenja za tako prestižno znamko, kot je Ferrari ter dobrodelnosti vidijo priložnost za pomo? čim dobrodelnim organizacijam, tokrat združenju ?Pomagajmo paraplegikom?.

Med ve? tiso? obiskovalci dvodnevne prireditve so bile tudi slavne italijanske televizijske osebnosti (Maria Teresa Ruta, Milton Morales, Maurizio Mattioli), gost čnja je bil tudi glavni inženir Ferrarija v F1, Luca Baldisserri. Skoraj 70 ferrarijev se je že v soboto podalo na krožno vožnjo proti Trevisu, v nedeljo pa so se vrnili v kraj Godega di Sant´Urbano. Ob raznovrstnih sejemskih dogodkih so se odvijala tudi predavanja priznanih strokovnjakov s ča paraplegije in diabetesa. Udeležila se jih je tudi čca Nina Jč?.
Predavanjem je sledil za obiskovalce najbolj vznemirljiv del čnja, vožnje s ferrariji. Velika množica navdušencev se je zbrala ob dirkalni progi in si z člom dobrodelnega vložka zagotovila adrenalinsko vožnjo s pravimi č. Ivan Capelli in Marco Coldani za volanom ferrarija F430GT ter Nina Jč?, z dirkalnikom F360 Modena, s katerim je tekmovala v preteklih treh sezonah, so na demonstracijsko vožnjo popeljali ve? sto donatorjev. Maurizio Bit, predsednik kluba Scuderia Ferrari Club - Prealpi Venete, nam je zaupal, da je nad udeležbo in zbranimi sredstvi na nedeljskem čnju za pomo? otrokom paraplegikom in diabetikom zelo zadovoljen.

Nina je z dobrodelnostjo povezana že samih od čtkov sodelovanja z družbo Hit. ?S Hitom smo v mesecu maju leta 2003 v Novi Gorici organizirali dobrodelno nogometno tekmo, kjer so zaigrali č formule ena z Michaelom Schumacherjem na ?elu. Denar smo namenili bosanskim otrokom, žrtvam min, ki so jim v Sloveniji pomagali do novih protez. Osebno smo v družini Jč? pomagali nekaj bosanskim družinam, ki smo jim zagotovili službe in izobraževanje. Ko razveseliš otroke še s tako majhno gesto, ti to da v srcu nek poseben čtek. Ne zavedamo se dovolj, da vsakodnevne majhne težave niso ni? v primerjavi z težkimi boleznimi, s katerimi se vse preve? otrok čje dandanes,? je ob ču čnja povedala najboljša slovenska čca.

Galerija: