Novice

Povezljivost v twingu posebne serije ?twingo nokia?

 

 

Twingo Nokia je z vgrajeno paleto komunikacijskih funkcij namenjen privržencem sodobne tehnologije. Ta posebna serija, ki je plod sodelovanja z znamko Nokia, ima vgrajene tri sodobne sklope komunikacijske opreme in zabavne elektronike:

  • radijski sprejemnik in predvajalnik CD MP3 z izhodno močjo 140 W in avdio vmesnikom, ki ima vtičnice za USB, iPod? in običajen 3,5 mm vtič,
  • Bluetooth? povezavo s sistemom za prostoročno telefoniranje in
  • navigacijski sistem GPS s slikovnim in glasovnim vodenjem na GSM telefonskem aparatu Nokia 6110 Navigator.
  • Twingo Nokia je zasnovan na paketu opreme Dynamique, vendar je prepoznaven po svoji zunanji opremi. Pooblaščeni prodajalci Renault že lahko sprejemajo naročila za Twingo Nokia, dobava prvih primerkov pa je predvidena konec januarja 2008. Maloprodajna cena Twinga Nokia z motorjem 1,2 16V znaša 10.980 evrov.

 

Popolna povezljivost

Twingo Nokia je serijsko opremljen s tremi sodobnimi sistemi za zabavo in komunikacijo, ki so namenjeni kupcem z naklonjenostjo do novih tehnologij:

Predvajalnik glasbe: radijski sprejemnik z MP3 predvajalnikom zgoščenk in izhodno močjo 140 W za odlično reprodukcijo zvoka napaja štiri zvočnike z dvema visokotoncema. Sistem dopolnjuje še v predal pred sovoznikom vgrajen avdio vmesnik, ki ima tri vtičnice: USB, za 3,5-milimetrski vtič in DIN vtičnico za iPod?. Za povsem varno in ergonomsko upravljanje radijski upravljalnik ob volanu poleg nastavitve glasnosti krmili tudi MP3 funkcije telefona Nokia 6110 Navigator, ki je s kablom priključen na vhod USB (kabel je priložen).

Navigacijski sistem: Telefon Nokia 6110 Navigator omogoča polne GPS navigacijske zmogljivosti s programom za slikovno in glasovno vodenje Nokia Navigator, ki se ga preprosto zažene s posebnim gumbom Navigator. Zemljevidi cest in mest so shranjeni na microSD kartici telefonskega aparata. Ta navigacijski sistem ima vključenih tudi na tisoče zanimivih lokacij, uporabniki pa lahko vanj shranijo tudi plačljive vsebine, kot so na primer zemljevidi radarjev, prometne informacije in vremenske napovedi. Funkcija GPS navigacije na telefonu Nokia 6110 Navigator je uporabna tudi izven avtomobila, na primer za iskanje določenega naslova v mestnem središču potem, ko je uporabnik svoj avto pustil na parkirišču.

Bluetooth? naprava za prostoročno telefoniranje: Vgrajeni sistem za prostoročno telefoniranje je združljiv s telefonom Nokia 6110 Navigator in večino drugih telefonov s funkcijo Bluetooth? na trgu. Številke iz imenika v telefonu se prikažejo na zaslonu na armaturni plošči. Za boljšo slišnost je zvok preusmerjen na zvočnike vgrajenega avdio sistema, radijski program pa se samodejno prekine ob vsakem sprejetem ali izhodnem klicu. Gumbi za upravljanje so nameščeni na volanu.

 

Prepoznavna in dinamična oblika

Twingo Nokia je jasno prepoznaven že po specifični zunanji opremi. Izpeljan je iz paketa opreme Dynamique, dodana pa ima bolj zatemnjena stekla zadaj, obrobe ?Dark metal? in posebno Nokia dekorativno oblogo srednjih stebričkov z vzorcem elektronskega vezja.

 

Vsestransko prilagodljiva notranjost

Twingo Nokia ima zadaj ločena vzdolžno pomična (za 220 mm) in tudi zložljiva sedeža, sovoznikov sedež pa ima preklopljiv naslon, ki omogoča lažji dostop do zadnjih sedežev, shranjevanje drobnarij v mrežo na hrbtu naslona ali prevoz do 2 metra dolgih predmetov, kar je rekordna vrednost v tem segmentu.

Twingo Nokia je na voljo v črni barvi s kovinskim leskom ali enoslojni beli barvi karoserije, z bencinskim motorjem 1,2 16V (75 KM) ali dizelskim motorjem 1,5 dCi (65 KM). V Franciji so ga pričeli prodajati že pred mesecem dni, na voljo pa bo tudi v Belgiji, Italiji, Nemčiji in na Nizozemskem.

 

Novi telefon Nokia 6110 Navigator vključen v ceno

Twingo Nokia je serijsko opremljen z novim telefonskim aparatom Nokia 6110 Navigator. Ta mobilnik tretje generacije je opremljen z vakuumskim stojalom, kablom USB za priklop na Twingov avdio vmesnik, microSD kartico zmogljivosti 512 Mb z zemljevidi, polnilnikom baterije, baterijo in stereo slušalkami. Njegova teža je le 123 gramov, njegove glavne funkcije pa so:

  • predvajalnik glasbe ? MP3, MP4, AAC, eAAC+, WMA in stereo radijski sprejemnik,
  • kameri na zadnji (1.600x1.200 točk) in na sprednji (320x240 točk - za webcam) strani, obe pa lahko snemata tudi video,
  • pomnilnik razširljiv do 2 Gb (z microSD kartico) za shranjevanje navigacijskih kart in MP3 glasbenih datotek,
  • popolno GPS navigacijsko rešitev s programom Nokia Navigator, ki omogoča slikovno in glasovno vodenje,
  • zemljevid na microSD kartici,
  • gumb Navigator za takojšen dostop do GPS navigacije,
  • HSDPA hitrosti do 3,6 Mb/s za širokopasovni internet in nagel prenos podatkov,
  • multimedijske funkcije tretje generacije: video telefonija, nagel prenos igric, glasbenih in video posnetkov ter melodij zvonjenja.

 

 

renault.si

 


Galerija: