Novice

Renault Sandero bodo izdelovali tudi v Južni Afriki

 

 

Na konferenci za novinarje, ki je bila 22. novembra v prostorih Renaulta v Južni Afriki, je Patrick Pélata, izvršni podpredsednik Renaulta za načrtovanje izdelkov in programov, napovedal, da bo Renault leta 2009 pričel z izdelavo modela Sandero, sodobne dinamične in robustne petvratne limuzine tudi v Nissanovi tovarni v Južnoafriški republiki.

 

Renault Sandero ki so ga razkrili septembra letos na novinarski konferenci pred otvoritvijo avtomobilske razstave v Frankfurtu, bo pomembno prispeval k rasti Renaulta v Južni Afriki. V prihodnjih letih bo Renault razširil svojo ponudbo za južnoafriške kupce, ki bo obsegala niz od najmanjših pa do modelov višjega razreda. Med njimi bo tudi Novi Twingo - živahen, povezljiv in priročen mali avtomobil ? in Koleos, prvi Renaultov križanec (?cross-over?), ki bosta na južnoafriški trg prišla v letu 2008. Južna Afrika velja za pomemben trg za mednarodno rast Renaulta, saj je prodaja vozil na tem trgu od leta 2003 do leta 2006 zrasla za kar 73 odstotkov.

Sandero se bo uvrstil med tekmece segmentov A in B, južnoafriškim kupcem pa bo na voljo kot prostoren avtomobil s 4,02 metra dolžine za ceno malega avtomobila. V prvem delu leta 2009 ga bodo pričeli izdelovati v tamkajšnji tovarni Nissan v kraju Rosslyn.

 

Sandero v žarišču

Sandero je peti model, ki je zasnovan na konstrukcijski osnovi ?B0?, na kateri temelji tudi zelo uspešni model Logan. Če je uspeh ostalih modelov s to konstrukcijsko osnovo lahko verodostojen kazalnik, potem zna biti Sandero prav konkurenčen avtomobil. Od leta 2004, ko so v Evropi pričeli s prodajo prvega modela, so do danes na tej konstrukcijski osnovi izdelali že skoraj 700 tisoč vozil (3 modeli), ki so jih prodali na več kot 55 trgih po svetu. Prilagodljiva in vsestranska konstrukcijska osnova B0 se je izkazala kot idealna za razvoj petvratne limuzine in tako dodatno razširitev Renaultove ponudbe.

 

Sandero je nov korak v mednarodnem razvoju Renaulta. Najprej ga bodo izdelovali in od decembra 2007 tudi prodajali v Južni Ameriki, v Evropi pa bo naprodaj sredi leta 2008. V Južni Afriki bo naprodaj od začetka leta 2009, torej le nekaj mesecev po začetku prodaje v Evropi.

Ta petvratna limuzina ima vse osnovne odlike modelov s konstrukcijsko osnovo B0: je prostorna, robustna in ima 320-litrski prtljažnik. Skupaj z modeloma Clio in Modus se bo s tekmeci merila v segmentu AB in osvojila 3,8-odstotni delež segmenta.

Sandero ima sodobno obliko in privlačno notranjost, ki daje vtis dinamičnosti in obenem tudi robustnosti. Prepoznaven prednji del ima zelo izrazna žarometa, maska in odbijač pa se gladko zlijeta s karoserijsko celoto. Poudarjena oblika blatnikov in široki bočni zaščitni letvi podkrepijo videz čvrstosti, oblika zadnjega dela pa poudarja videz prostornega in velikodušno odmerjenega avtomobila. Zasnova armaturne plošče je sodobna in uporabna, z ergonomskimi upravljalnimi sklopi in preglednimi merilniki oziroma zasloni.

 

Konstrukcijska osnova B0

Renault je leta 1998 pričel proučevati možnosti za izdelavo sodobnega, zanesljivega in robustnega vozila za dostopno ceno. Avtomobil, ki so ga zasnovali, je dobil ime Logan. Do konca leta 2001 je postal del širšega programa, v katerem je bilo predvideno več karoserijskih različic in motorjev, s katerimi bi ustregli raznolikim potrebam širokega kroga kupcev.

Proti koncu leta 2004 je Renault predstavil klasično limuzino s štirimi vrati Logan, ki je zagotavljal najboljše razmerje med prostornostjo in ceno ter izpolnil tudi prvotne zahteve za zanesljivost in robustnost.

Od septembra 2004 do konca oktobra 2007 so na petih celinah skupno prodali že skoraj 700 tisoč vozil iz tega programa. Rast prodaje je med letoma 2005 in 2006 znašala kar 70 odstotkov, samo v letu 2006 pa je bilo prodanih skoraj četrt milijona teh vozil. S takim obsegom prodaje program Logan pomembno prispeva k uresničevanju Renault Zaveze 2009 in tudi k mednarodnemu razvoju Skupine Renault.

Program vozil na konstrukcijski osnovi B0, ki obsega različice Logana in Sandero, bodo v letu 2007 izdelovali v sedmih državah: v Romuniji, Rusiji, Maroku, Kolumbiji, Iranu, Indiji in Braziliji. Osma država bo leta 2009 postala Južnoafriška republika.

 

 

Renault v Južnoafriški republiki

1996: Podpis uvozniške pogodbe s podjetjem Imperial Car Imports (ICI).

1998: Odprtje Renaultovega predstavništva.

2001: Renault je prvi avtomobilski uvoznik v Južnoafriški republiki.

2002: Ustanovitev mešanega podjetja Renault South Africa potem, ko je Renault odkupil 51-odstotni delež v podružnici ICI.