Predstavitve

Audi A3 Cabriolet

 Športen, eleganten, nabit s čustvi ? novi Audi A3 Cabriolet na trg prihaja spomladi 2008. Audi A3 z odprto streho je prestižni model v razredu kompaktnih vozil. Združuje športne gene Audija A3 in brezkompromisno kakovost, ki je odlika vseh Audijevih modelov. Ponuja štiri motorje in široko paleto individualne dodatne opreme. V Sloveniji bo kupcem na voljo od marca 2008 dalje.

Audijevi kabrioleti so tradicionalno opremljeni s klasično platneno zložljivo streho. Audi A3 Cabriolet očara s harmonično eleganco in kupejevsko športnostjo. Zložljiva streha je lahka in se natančno prilega karoseriji. Odpre in zapre se s pomočjo hidravličnega sistema, in sicer v le devetih sekundah. Ko je odprta, zavzame zelo malo prostora. Zložljiva streha je na voljo v dveh izvedbah: polavtomatski in avtomatski. Slednja se lahko pohvali s še posebej učinkovito zvočno izolacijo.


Večina karoserijskih delov Audijevih prestižnih kabrioletov je izdelana iz pločevin visoke in najvišje trdnosti, toplotno preoblikovanih pločevin ter številnih ojačitev, ki zagotavljajo optimalno togost in zaščito za primer trčenja. V notranjosti značilno natančna izdelava, privlačen design in premišljena ergonomija ustvarjajo vzdušje športne elegance. V Audiju A3 Cabriolet se udobno lahko peljejo 4 osebe. Naslonjali zadnjih sedežev sta poklopni, tako da se prostornina prtljažnika poveča z 260 l na 674 l ? tako pri odprti kot pri zaprti zložljivi strehi!


Paleta motorjev vključuje 4 agregate ? dva bencinska in dva turbodizelska, ki jih odlikujeta velika moč in izjemna učinkovitost. Vsi motorji delujejo s tehnologijo direktnega vbrizgavanja s turbopolnilnikom. Razpon moči sega od 77 kW
(105 KM) do 147 kW (200 KM). Kot dodatna oprema je na voljo inovativni sekvenčni avtomatski menjalnik S tronic.


Dinamično podvozje Audiju A3 Cabriolet omogoča izvrstne vozne lastnosti. K natančnemu vodenju prispeva tudi elektromehansko servo krmiljenje, ki vozniku omogoča še posebej mehko obračanje volana. Štirivodilna zadnja prema skrbi za najvišjo stopnjo udobja in športno vožnjo. Poleg običajnega je seveda na voljo tudi športno podvozje.


Kupci lahko izbirajo med dvema paketoma opreme: Attraction in Ambition.
Oba ponujata izbrano opremo, Ambition med drugim npr. 17-colska aluminijasta platišča, športno podvozje in športne sedeže. Za najzahtevnejše kupce pa je tu še ponudba podjetja quattro GmbH, ki vključuje paket zunanje opreme S line in športni paket S line.

 

Audi.si


Galerija: