Novice

Bela Ibiza Ecomotive postavila nov mejnik v zgodovini znamke

 V tovarni SEAT v Martorellu so v četrtek, 29. novembra 2007, izdelali avtomobil z zaporedno številko 6.000.000. Bela Ibiza Ecomotive je opremljena z motorjem 1.4 TDI z 80 KM in velja za najbolj okolju prijazen avtomobil (emisija CO2 znaša le 99 g/km), kar jih je španska znamka izdelala v svoji zgodovini. Je pravi tehnološki dosežek, ki presega celo zahteve najstrožjih normativov za emisije CO2, ki bodo začeli veljati šele v bližnji prihodnosti.


Tovarna v Martorellu vse od uradnega odprtja leta 1993 naprej stalno izboljšuje kakovost svojih produktov. Prvotno je bila zasnovana za izdelavo 1.500 vozil na dan, ta številka pa se je do danes povzpela na 2.000 vozil dnevno. V prvem letu obratovanja je znamka SEAT tu izdelovala le dva modela: Ibizo in Cordobo. Sedaj na treh različnih platformah poteka proizvodnja sedmih modelov, s čimer je SEAT postal pionir znotraj koncerna Volkswagen.


Wolfram Thomas, podpredsednik družbe SEAT, odgovoren za proizvodnjo, je čestital zaposlenim za združena prizadevanja, da bi nov mejnik postal resničnost. Obenem je izrazil svojo zavezanost cilju, da bi se tovarna v Martorellu še močneje uveljavila kot ?napredna tovarna z vidika tehnologije, proizvodnih procesov in varovanja okolja, kot tovarna, ki izstopa zaradi velike predanosti zaposlenih?.

Vse te tehnološke in proizvodne inovacije so obrate tovarne spremenile v center pozornosti tako znotraj kot zunaj sektorja. To dokazujejo številni domači in mednarodni obiskovalci ? vsako leto jih je več kot 10.000.


Trenutno v tovarni v Martorellu poteka proizvodnja vse modelov znamke SEAT razen Alhambre, ki jo izdelujejo v tovarni koncerna Volkswagen v Palmeli (Portugalska).

 

Seat.si


Galerija: