Tehnika - novosti

Logan Renault eco2 Concept dosegel nov rekord v izpustu CO2

Logan Renault eco2 Concept je na letošnjem Challenge Bibendum dosegel izjemen uspeh, ki potrjuje prepričanje Renaulta, da združitev ekologije in gospodarnosti možna brez znižanja zmogljivosti.

 

 

Niz posegov za tehnično optimizacijo in 'ekološki' slog vožnje njegovega voznika je Loganu Renault eco? Concept omogočil, da razdaljo 172,2 kilometra letošnjega Challenge Bibendum prevozi z le 4,69 litra dizelskega goriva. Ta dosežek pomeni povprečno porabo komaj 2,72 litra na 100 kilometrov in samo 71 g/km izpusta CO2!

 

Med homologacijskimi testi za kombiniran cikel NEDC le Logan Renault eco? Concept dosegel vrednost 97g CO2 na kilometer, kar ustreza porabi 3,8 litrov goriva na 100 km. Ta rezultat je voznik med preskusno vožnjo po trasi Challenge Bibendum izboljšal s pomočjo opozorilnika za prestavljanje, kar potrjuje velik pomen 'ekološkega načina vožnje'.

 

Po tekmovanju so za sodelujoča vozila sestavili lestvico uvrstitev, ki temelji na naslednjih merilih: preskus pospeševanja, preskus slaloma, hrupnost in rednost vožnje. Izmed 74 sodelujočih vozil se je Logan Renault eco? Concept na koncu uvrstil na drugo mesto! Ta odličen rezultat kaže, da so okoljske lastnosti Logana Renault eco? Concept dosegli ob ohranitvi zmogljivosti in uporabnosti osnovnega vozila.

 

Izjemen uspeh Logana Renault eco2 Concept na Challenge Bibendum daje težo prepričanju Renaulta, da je mogoče združiti ekologijo in gospodarnost ne da bi ob tem okrnili uporabnost vozila. Renault bi ob tej priložnosti rad ponovil trditev, da so najbolj učinkovite okoljske rešitve tiste, ki so dostopne najširšemu krogu ljudi.

Renault.si


Galerija: