Novice

Hit Racing Team na sejmu Motor Show v Bologni

 

           

Na 32. mednarodnem avtomobilskem salonu v Bologni, svetovno znanem Motor Showu, se je Hit Racing Team udeležil hitrostne preizkušnje tekmovalcev prvenstva Ferrari Challenge, kjer se je letošnja podprvakinja Nina Jerančič znova odlično odrezala.

 

 

V Bologni pred številno množico do četrtfinala

 

Na eni od številnih hitrostnih preizkušenj, ki so bile ta konec tedna v Shell Areni, je sodelovala tudi Nina Jerančič, voznica Hit Racing Teama, ki je med osmimi predstavniki dirkačev Pokala Shell pridirkala do četrtfinala.

 

?Vse je teklo kot po maslu, dokler ni sredi četrtfinalnih obračunov začelo deževati. Takrat sem storila napako in se na stezi zavrtela. Do takrat sem imela 3. čas, zato se ne jezim preveč. Namen dirkanja na Bolonjskem sejmu je bilo druženje in tega je bilo v teh dneh res veliko. Ferrari nas je povabil na posebno pogostitev in nas predstavil številčni množici, ki si je prišla ogledat sejem. Zanimivo se je bilo družiti z znanimi ljudmi iz sveta motošporta, ki jih je bilo res veliko. Na primer dirkač razreda motoGP Marco Melandri in oče Valentina Rossija, ki je za zabavo tudi sam sedel v dirkalnik,?  je povedala Jerančičeva.

 

Jerančičeva v pričakovanju podelitve pokalov za sezono 2007

 

Hit Racing Team v tekmovanju Ferrari Challenge sodeluje že od leta 2004. V lanski sezoni se je Nina Jerančič že borila za skupno 3. mesto, a sta ji odstopa na obeh dirkah v Monzi to preprečila. V sezoni 2006 je Jerančičeva tudi prvič stopila na oder za zmagovalce, prvenstvo pa je končala na nehvaležnem 4. mestu.

Pravkar končana sezona 2007 je bila za Hit Racing Team najuspešnejša doslej, ne le, da je Nina prvič, od kar tekmuje v italijanskem prvenstvu, zmagala na dirki, osvojila je tudi 2. mesto v skupnem seštevku prvenstva in kar petkrat zasedla 3. mesto na dirki.

 

Spored tekem in doseženi rezultati v letošnji sezoni:

 

24.?25. marec, Monza (4. in 8. mesto)

21.?22. april, Misano (5. in 3. mesto)

19.?20. maj, Monza (15. in 3. mesto)

16.?17. junij, Vallelunga (9. in 3. mesto)

14.?15. julij, Mugello (3. in 5. mesto)

1.?2. september, Le Castellet, Francija (4. in 5. mesto)

25.?28. oktober, svetovni finale, Mugello (3. in 1. mesto)

 

? Priznanj za uspehe v letošnji sezoni še nismo prejeli, pri Ferrariju točnega datuma še niso sporočili. Kljub temu prireditev pričakujemo nekje v januarju. Zasluženo bomo dobili pokal za 2. mesto v skupnem seštevku, saj smo vsa leta trdo delali in se s trudom in vztrajnostjo prebili do tega uspeha. To bo nagrada zame in za celotno organizacijo projekta Hit Racing Team, ki me podpira že od leta 2004. ? je dodala Nina.

 

Koledar tekmovanja Ferrari Challenge Italija za sezono 2008

 

Koledar tekmovanja za naslednjo sezono so organizatorji objavili takoj po koncu letošnjega prvenstva. V sezoni 2008 bo Ferrari Challenge kar dvakrat gostoval na dirkališčih zunaj Italije, in sicer na stezi Paul Ricard v Franciji in še na stezi v Budimpešti na Madžarskem. Število dirk ostaja enako. Obeta se nam torej 7 razburljivih dirk, le svetovni finale se bo namesto oktobra odvil na začetku novembra.

 

?Prvenstvo bo zelo pestro, česar se že veselim. Večkrat bomo na naših dirkah tudi gostili druga prvenstva, kot letos, ko so se nam na dirki v Mugellu pridružili dirkači nemškega prvenstva DTM. Kar se tiče koledarja za prihodnjo sezono sem izredno zadovoljna. Na Madžarskem smo dirkali že pred dvema sezonama, tako da posebnega presenečenja tukaj zame ne bo. Na dirkališču v Budimpešti sem se vedno dobro znašla, toda vedno me je spremljala smola. Enkrat so me iz proge izrinili, drugič sem sama storila napako, ki me je stala uvrstitve. Na dirkališču Paul Ricard pa sem se že letos odlično znašla, zato me nastop tam, niti najmanj ne skrbi,? je še dodala Jerančičeva.

 

Koledar dirk za sezono 2008

 

 

1)      28.?30. marec Monza

2)      3.?4. maj Vallelunga

3)      30. maj?1. junij Le Castellet

4)      11.?13. julij Misano

5)      29.?31. avgust Budimpešta

6)      19.?21. september Mugello

7)      6.?9. november Svetovno finale (lokacija še ni znana)

 


Galerija: