Novice

Nissan X-Trail s štirimi zvezdicami

 

 

Nissan X-Trail je na preizkusnem trčenju Euro NCAP dosegel po merilih varnosti odraslih in otrok oceno štirih zvezdic, kar ga med SUV postavlja v sam vrh.

 

Po tem, ko je Nissan qashqai dosegel najboljšo vrednost med vsemi vozili, ki so bila doslej preizkušena pri European New Car Assessment Programme, se je izjemno odrezal tudi novi rod Nissan X-Traila. Športni terenec je z dosežkom izpostavil svojo družinsko naravnanost, saj je po merilih zaščite triletnega otroka dosegel popoln izkupiček točk. Le dvema tovrstnima voziloma je doslej na tem področju uspelo zadovoljiti izjemno zahtevna merila s 43 točkami.

 

Med najboljše dosežke primerljivih vozil pri preizkusnih trkih Euro NCAP uvrščajo X-Trail tudi točke za varnost odraslih, dosežene pri bočnem in čelnem trku.

 

Novinec, ki ga izdelujejo v Nissanovi japonski tovarni v Kyushu je tako pridobil neodvisno in verodostojno potrditev svoje napredne doslednosti, ki jo poleg ostalega na področju varnosti izpričujejo tudi čelni in stranski varnostni zračni blazini ter stranski varnostni zračni zavesi.

 

Tretji rod Nissan X-Traila, ki je na naše ceste zapeljal letos poleti in se postavlja z večjo prostornostjo, prilagodljivostjo ter pestrejšo motorno ponudbo, posebej izstopa z najnovejšim Nissanovim elektronsko nadzorovanim in vodenim štirikolesnim pogonom. Sistem mu zagotavlja, po merilih veljavnih za športno uporabna vozila, izjemne terenske zmogljivosti, združene z avtomobilsko lahkotnim in natančnim vodenjem na vsakdanjih cestah. Nissanov novinec je z uspešno opravljenim preizkusnim trkom Euro NCAP zaokrožil prepričljivost napredno izvirnih, zmogljivih in zanesljivih tehničnih rešitev. Novi X-Trail namreč zmore sproščeno užitkarstvo za volanom združiti z družinsko odgovornostjo in posebej varno uporabo.

 

 


Galerija: