Novice

GT-R in skyline coupe sta pritegnila športne navdušence

 

 

Nova športna avtomobila znamke Nissan sta požela odobravanje kupcev in širše javnosti

 

Le dva meseca po sprostitvi prednaročil za ekstremen športni avtomobil GT-R na Japonskem se je zanj odločilo že 2282 kupcev. Tako je avtomobil, ki ga bodo na Japonskem začeli prodajati 6. decembra, razprodan za 11 mesecev vnaprej.

 

Izjemno povpraševanje po športnih avtomobilih znamke Nissan potrjujejo tudi naročila za novi Nissan skyline coupe, ki so ga začeli prodajati 2. oktobra. Glede na to, da so sprva načrtovali prodajo 200 novincev mesečno, je do sedaj naročenih 2400 Nissan skyline coupe novega rodu, preseglo vsa pričakovanja.

 

GT-R in skyline coupe sta pritegnila športne navdušence in kupce, ki se doslej niso odločali za športne avtomobile. Izjemen odziv javnosti sta novinca požela po premierni predstavitvi na nedavnem avtomobilskem salonu v Tokiu in po zagonu posebnih spletnih strani namenjenih GT-R. Izjemen je bil tudi obseg izmenjave podatkov ter mnenj med kupci na različnih japonskih spletnih naslovih, z blogi in pogovori na forumih.

 

?Navdušuje nas, da sta ljudi na Japonskem zamikala naša nova športna avtomobila,? pravi Kaji Yoshimitsu, direktor marketinga za skyline in GT-R ter doda, ?Nissan je družba z dolgo tradicijo in bogatim izročilom izdelave čustveno vznemirljivih avtomobilov. To potrjujeta tudi GT-R in skyline coupe, saj zaradi njiju avtomobilski navdušenci in poznavalci množično obiskujejo naše prodajne salone.?

 

Obdelava podatkov je pokazala, da je 60 odstotkov kupcev Nissana GT-R mlajših od 50 let. Večina se jih odloča za nivo opreme premium, najbolj množično, kar 27 odstotkov kupcev, je izbralo biserno belo barvo.

 

Tudi kupcem novega skyline coupe se je najbolj prikupila biserno bela barva (23,3 odstotka). Za različici 370GT type S in type SP se jih je odločilo 70 odstotkov, 52,1 odstotkov kupcev pa ima manj kot 50 let.


Galerija: