Novice

Hidria ? v novo leto z novo organizacijsko strukturo

 

 

 

 

Hidria zaključuje uspešno poslovno leto, v katerem je dosegla 220 milijonov evrov prodaje. Kratkoročni cilj korporacije je doseči 300 milijonov evrov, dolgoročni pa 1 milijardo evrov prodaje letno. Veliki izzivi so Hidrii narekovali oblikovanje nove organizacijske strukture in vodstvene kadrovske zasedbe.

 

Hidria, ki združuje: divizijo za klimatizacijo, gretje in hlajenje, divizijo za avtomobilsko industrijo in program električnih ročnih orodij, bo na eni strani krepila korporacijski in divizijski nivo, na drugi strani pa ključne programe. V tej perspektivi bo spreminjala vlogo ključnih družb ter dosegala optimalno, vitko korporacijsko strukturo. Na nivoju korporacije bodo tako kot doslej združena le ključna področja, ki celotni korporaciji prinašajo največ sinergijskih učinkov. Hidria bo uspešnost dosegala s strateškim načrtovanjem, zagotavljanjem profitabilnosti ter motivacijskim nagrajevanjem zaposlenih.

 

Danes Hidria, ki je v lasti delniške družbe H&R, združuje štiri ključne družbe: Hidria AET, Hidria IMP Klima, Hidria Rotomatika in Hidria Perles. Vse štiri ključne družbe združujejo več strateških poslovnih enot. V skladu s strategijo uvajanja enotne blagovne znamke se bo delniška družba H&R v letu 2008 preimenovala v Hidria d. d.. Po novem bo združevala dva stebra: industrijskega (Hidria d. o. o.) in finančnega (Hidria FIN d. o. o.). Družba Hidria FIN se bo ukvarjala z naložbami, ki so povezane s poslovno strategijo Hidrie, pa tudi drugimi naložbami, ki se bodo izkazale kot dobre poslovne priložnosti.

 

Nova organizacijska struktura prinaša tudi spremembe v vodstvu korporacije. Edvard Svetlik, dosedanji predsednik Hidrie bo odslej predsedoval družbi Hidria d. d., ki je lastnica obeh stebrov korporacije ? industrijskega in finančnega. Industrijski del korporacije bo odslej vodil mag. Iztok Seljak, finančni del bo vodila Andra Krapš Rejc.

 

Mag. Iztok Seljak, dosedanji podpredsednik Hidrie, bo januarja 2008 postal novi predsednik družbe Hidria d. o. o., ki združuje celotni industrijski del korporacije. Industrijski steber bo ob novem predsedniku vodilo še šest podpredsednikov: Andra Krapš Rejc, Boštjan Bratuš, Miloš Šturm, Živko Kavs, Ivan Rupnik in Dušan Lapajne. Slednji trije bodo poleg podpredsedniške funkcije v korporaciji še naprej kot glavni direktorji vodili tudi tri Hidriine družbe: Hidria AET, Hidria IMP Klima in Hidria Rotomatika.

 

Andra Krapš Rejc bo kot predsednica vodila finančni steber Hidrie ? Hidria FIN d. o. o.. Urška Svetlik, ki je bila doslej v korporaciji odgovorna za poslovni razvoj, je postala nova direktorica družbe Hidria FIN d. o. o., ki se ukvarja z vsemi strateško pomembnimi naložbami v korporaciji.

 

Na mestu glavnega direktorja Hidrie Perles ostaja Aleksander Hatlak, na mestu direktorjev treh Hidriinih inštitutov pa dr. Erik Pavlovič, mag. Rudi Kragelj in mag. Vito Bratuš. Direktor baznega razvoja v Hidria Inštitutu Klima bo tudi v prihodnje Mirko Petrovčič.

 

Ključna področja bodo na korporativni ravni vodili: direktorica za razvoj ključnih kadrov Tanja Kenda, direktorica za inovacijsko kulturo in evropske projekte Tanja Mohorič, direktorica korporativnega komuniciranja Helena Pregelj Tušar, vodja korporativnega marketinga Renato Leoni, direktorica korporativnega kontrolinga Nadja Lapajne, direktor družb in predstavništev Hidrie v tujini Gašper Svetlik, direktor ključnih kupcev v avtomobilski industriji Simon Velikonja in direktor informacijskih tehnologij Boštjan Tušar.

 


Galerija: