Novice

Mazda Motor Europe bo grškim gasilskim enotam podaril 35 vozil Mazda BT-50

 

 

Mazda Motor Europe je predstavila namero o donaciji 35 pick-upov Mazda BT-50, ki so opremljeni z gasilsko opremo, grškemu notranjemu ministrstvu in agenciji za sanacijo hudih požarov, ki so to sredozemsko državo prizadeli letos poleti. Zastopnik za vozila Mazda na grškem trgu, podjetje ELMA S.A. bo vseh 35 novih pick-upov opremil z gasilskimi nadgradnjami, ki so sestavljene iz jeklenega okvirja, 800-litrskega rezervoarja za vodo, visokotlačno centrifugalno črpalko, 25 metrov cevi z razpršilniki ter preostalo gasilsko opremo. 

 

?V zadnjih štirih letih sta podjetji Mazda in ELMA S.A. za občine na posebej ogroženih področjih Grčije dobavili že preko sto tovrstnih vozil z nadgradnjami.?, je poudaril James Muir, predsednik in CEO Mazde Motors Europe, ?Toda katastrofa, ki smo ji bili priča letos poleti, nas je prepričala, da moramo storiti še več. Upam, da bodo naša vozila pomagala, da do katastrofe takšnih razsežnosti v Grčiji več ne bo prišlo.

 

Hiter odzivni čas je najpomembnejši dejavnik gašenja požara

 

Vse Mazde BT-50 so različice Rap Cab z nasproti odpirajočimi si vrati in prostorom za štiri osebe in so, kot je v navadi, odete v gasilsko rdečo barvo ter opremljene s posebnimi označbami ob straneh. Namenjene so predvsem hitrim intervencijam ob požarih v poletnem času, ko je hiter odziv gasilcev bržkone najpomembnejša komponenta preprečevanja velikih požarov, kot smo jim bili priča letos poleti. S štirikolesnim pogonom in močnim 2,5-litrskim dizelskim agregatom je Mazda BT-50 idealno vozilo za sicer težko prehodna območja gorate Grčije. V primeru požarnega alarma tako lahko gasilci hitro pridejo neposredno do mesta požara in ga pogasijo ali omejijo še prede na območje prispejo večja gasilska vozila.

 

Grško notranje ministrstvo bo izbralo 35 občin, ki najbolj potrebujejo hitra gasilska interventna vozila, pričakovati pa je, da bodo nove gasilske Mazde BT-50 vozile predvsem po Peloponezu, otokih Evia in Krf ter prefekturah Halkidiki in Ioaninna. Vozila bodo v Grčiji svečano prevzeli prihodnje leto spomladi

Galerija: