Novice

Sedemstopenjski menjalnik DSG za VW Golf in Golf Plus

Prodajna uspešnica je dobila še eno prestavo: potem ko je Volkswagen prodal že okrog 1 milijon primerkov inteligentnega avtomatskega menjalnika DSG, zdaj prehajajo s šest­stopenjske na sedemstopenjsko izvedbo. Prvi sedemstopenjski DSG je že na voljo za Golf in Golf Plus z motorjem 1.4 TSI oz. 1.9 TDI. To je nov mejnik v Volkswagnovi strategiji tehnologije menjalnikov.

 

Zaradi lastnosti, kot so učinkovitost, temperament in športnost, je menjalnik DSG postal prava uspešnica. Pri Touranu se danes za ta inteligentni avto­matski menjalnik odloča že 25 % kupcev. Volkswagen bo sedemstopenjsko različico DSG najprej začel vgrajevati v Golf in Golf Plus.

 

Novi sedemstopenjski avtomatski menjalnik predstavlja premierno tehno­logijo kar v dvojnem smislu: to je prvi DSG s sedmimi prestavami, prirejen za vgradnjo spredaj v prečnem položaju, obenem pa je tudi prvi DSG s sklopkami, ki ne delujejo v oljnem koritu, temveč na ?suhem?. Zato ima ta najmlajši Volkswagnov DSG boljši izkoristek. Njegov največji prenosljivi navor znaša do 250 Nm.

 

Novi menjalnik bodo serijsko najprej začeli vgrajevati v Golf in Golf Plus, in sicer v kombinaciji z motorjem 1.4 TSI (90 kW / 122 KM), za katerega je bil doslej na voljo samo ročni menjalnik, in motorjem 1.9 TDI (77 kW / 105 KM). Pri obeh motorjih je v doplačilo za DSG všteta tudi že speljevalna asistenca, ki zadrži vozilo, ko popustite ročno zavoro, s tem da začasno ?vzdržuje? zavorni tlak. Tudi zaradi nizke porabe goriva pri dizelskem motorju lahko z novim sedemstopenjskim menjalnikom DSG aktivno varčujete, saj je pri Golfu oz. Golfu Plus 1.9 TDI poraba za 0,7 litra manjša kot v kombinaciji s šeststopenjskim DSG.
 
 

Galerija: