Novice

Nova Mazda2 s petimi zvezdicami na Euro NCAP testu

 

 

 

Organizacija European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) je novi Mazdi2 dodelila vseh pet možnih zvezdic za zaščito potnikov v primeru trka. 

 

Zaradi lahke, a čvrste zgradbe, ki so jo pri Mazdi dosegli tudi z uporabo jekla z visoko in ultra visoko natezno trdnostjo, se Mazda2 z rezultatom Euro NCAP testa uvršča med najboljše avtomobile v svojem segmentu. Na preizkusu je zbrala kar 34 točk pri zaščiti odraslih potnikov, kar pomeni tudi vseh pet možnih zvezdic, ki jih omenjena organizacija podeljuje le vozilom, ki zadostijo najbolj zahtevnim kriterijem varnosti na testu.

 

Mazda2 pa ni blestela le pri zaščiti odraslih, temveč tudi otrok, saj je varnost otrok v primeru trka dokazala s 37 točkami in štirimi zvezdicami. Rezultat, s katerim se lahko pohvalijo samo nekateri avtomobili v segmentu, kamor spada Mazda2. Varnost pešcev so pri Euro NCAP ocenili na dve zvezdici oziroma 18 točk.

 

Nova Mazda2 je izjemno lahke zasnove, spada med najvarčnejše avtomobile v segmentu, njena atraktivna oblika razvaja estete, hkrati pa jo je veselje voziti. In kot kažejo rezultati testa Euro NCAP, je tudi uradno med najvarnejšimi.

 


Galerija: