Novice

Uspešno poslovanje Nissana v Sloveniji


 

V letu 2007 je Nissan izboljšal svoj položaj na slovenskem trgu, saj je statistika prvih registracij novih vozil, od začetka januarja, do konca decembra zabeležila 1309 nissanov, kar je za 19,33 odstotka več, kot leta 2006 (1097). Lani je bilo pri nas prvič registriranih za 11,80 odstotka (74.165) več novih vozil kot leto prej (65.937), kar pomeni, da je bila Nissanova rast občutno večja, od rasti celotnega trga.

 Čeprav so v letu 2007 v Sloveniji kupci množično segali po vseh avtomobilih Nissan, je bil nesporni zvezdnik Nissan qashqai (327). Od micre (307) in notea (324), ki sta ostala stebra poslovanja znamke, je prevzel vlogo vodilnega in najbolj priljubljenega hišnega avtomobila. Uveljavil je novi slog in številne prepričal s kakovostjo ter zanesljivostjo. Na novo je postavil merila za vozila s presečišča lahkotno vozljivih avtomobilov in svobodomiselnih terenskih vozil. Med slednjimi je Nissan ostal prepoznaven in posebej prepričljiv s pathfinderjem (84) in X-trailom (77), ki je lani med kupce zapeljal z novim rodom. Nekoliko je pri prodaji pošla sapa le muranu (11), kar je bilo pričakovano, saj bo to slogovno izvirno, tehnično prepričljivo in napredno športno uporabno vozilo, v letu 2008 na slovenske ceste zapeljalo povsem novo. Nove razsežnosti ponudbe Nissana v Sloveniji je v letu 2007 zagotovila tiida (32).

 Da temelji uspešnost znamke v celostni ponudbi in prepričljivosti v vseh razredih, dokazuje Nissan navara, ki je že drugo leto zapored najbolj prodajan pick-up pri nas. V letu 2007 je bilo namreč v Sloveniji prvič registriranih 129 novih navar. Letos bo Nissan dosledneje prisluhnil potrebam poslovnih kupcev, saj bo maja na trg zapeljal novi, klasični hišni pick-up. Ta ni tako moden in slogovno prepričljiv kot navara, a zagotavlja uporabnikom veliko stopnjo gospodarnosti in učinkovitosti. Novi Nissanov pick-up bo zagotovo postal v marsikateri dejavnosti temelj uspešnega poslovanja in dobičkonosnosti. Uporabniki, ki so v pick-upih spoznali pravšnja vozila za aktivno preživljanje prostega časa, pa bodo z njim dobili novo, cenovno privlačnejšo možnost.

 Prodaja novega murana in qashqaia s sedmimi sedeži bo stekla v zadnji četrtini leta. Že na začetku leta, bo sredi januarja, na posebej atraktivni lokaciji v Celju, začel delovati novi prodajno servisni center Avtotehnika. Gre za pridobitev v Nissanovi prodajno servisni mreži v Sloveniji, ki bo ob novih avtomobilih v letu 2008 utrdila in večala ugled znamke. V letu 2007 je Nissan, po izsledkih notranje raziskave, v kateri so bili zajeti kupci vseh znamk, pri nas pridobil na veljavi za 0,2 odstotka, kar je za tovrstno raziskavo vrednosti javne podobe znamke, izjemen dosežek.

  prenovljeno micro, prepričljivim noteom, zastavonošem uspešnosti znamke qasqaiem, razumsko tiido, doslednimi in učinkovitimi terenskimi vozili ter vpadljivima in marljivima navaro in klasičnim pick-upom, bo Nissan zagotovo tudi v letu 2008 ohranil vse, kar je uspešno pridobil z rastjo


Galerija: