Novice

Svetovni konstruktorski prvak Ford predstavlja novo podobo

Ljubljana, 11. januar 2008 - Ford Evropa je predstavil novo podobo vznemirljivega WRC Focusa RS 2008, ki je pripeljal Ford do dvakratnega konstruktorskega naslova v letih 2006 in 2007. Ekipa bo predstavljena v Angliji na avtomobilskem salonu Autosport International Show v Birminghamu. Uraden naziv letošnje ekipe bo BP Ford Abu Dhabi World Rally Team 2008.

 

Ob predstavitvi sta bila poleg novega direktorja motorsport oddelka pri Ford Evropa, Marka Deansa in direktorja WRC skupine Malcoma Wilsona tudi oba voznika Mikko Hirvonen in Jari-Matti Latvala.

 

?Focus WRC RS nosi novo, sodobno 'uniformo', ki se odlično spaja z novo podobo skupine BP Ford Abu Dhabi World Rally Team,? je dejal Deans. ?To je naša prva polna sezona sodelovanja s poslovnimi partnerji BP in Abu Dhabi Tourism Authority, ki v veliki meri prispeva tudi k uspešnosti celotne ekipe in se odraža na opaznem napisu, ki ga nosi novi Focus RS.?

 

?Vse naše moči so sedaj usmerjene v novo sezono. Mlada voznika sta željna novih tekem, s pridobljenim znanjem in izkušnjami se veselim nadaljnjega razvoja ekipe skozi sezono. Na desetih tekmah bo s Focusom RS WRC sodelovala tudi ekipa Abu Dhabi Khalid A1 Qassimi, ki bo s tekmovanjem  nabirala predvsem izkušnje in samozavest,? je še dodal Wilson.


Galerija: