Predstavitve

V Detroitu svetovna premiera novega passata CC

 

Le nekaj dni po začetku novega leta je pri Volkswagnu spet čas za ognjemet: danes bodo na med­narodnem avtosalonu North American International Auto Show javnosti prvič ekskluzivno predstavili novi štirivratni Passat CC. Avtomobil, ki je vse prej kot običajen.

 
Novi Volkswagen je združitev nasprotujočih si lastnosti. Je coupé, ki pa ima štiri vrata. Nudi suvereno udobje, obenem pa izžareva pristno dinamičnost. Njegova športna notranjost je brezkompromisna in prostorna.
Popolnoma nova oblika karoserije očara s tekočimi linijami silhuete. Streha se v ploskem radiju energično razpenja od vetrobranskega stekla vse do zadka. Pod robom okna kot markanten oblikovalski element izstopa ostro začrtana linija. Na novo je zasnovano tudi panoramsko strešno okno, ki odpira pogled proti nebu.
 
Tehnično osnovo za Volkswagnov prvi štirivratni coupé predstavlja Passat, ki ga uspešno proizvajajo že več kot tri desetletja. Passat CC bo na vseh trgih naprodaj izključno v kombinaciji z najsodobnejšimi motorji z direktnim vbrizgavanjem goriva (z močjo od 118 kW / 160 KM do 220 kW / 300 KM). Edinstven na svetu je novi sistem za ohranjanje smeri na voznem pasu ?Lane Assist?. Če grozi nevarnost, da bo vozilo nehote skrenilo z voznega pasu, asistenčni sistem vozniku priskoči na pomoč s korekcijskim posegom na volanu. Novi sistem za samodejno uravnavanje podvozja ?Dynamic Drive Control? (DDC) omogoča kombiniranje športnega značaja, značilnega za coupéje, in udobja, kakršno pritiče vrhunskim limuzinam.
 

Najpomembnejši prodajni trgi bodo Severna Amerika, Zahodna Evropa in Japonska. Passat CC, ki ga bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v nemškem Emdnu, bodo na evropskih trgih začeli prodajati v drugem četrtletju letošnjega leta. V četrtem četrtletju bodo sledile ZDA in Kanada, kasneje pa še Japonska.

www.Volkswagen.si


Galerija: