Novice

Kraljestvo Maroka in Zveza Renault-Nissan podpisala dokončne sporazume

V prisotnosti predsednika vlade Kraljestva Maroka Abbasa El Fassija in vodilnih mož na obeh straneh,  je bil podpisan okvirni sporazum in šest sporazumov o izvajanju.

 

S podpisom sporazumov Zveza Renault-Nissan potrjuje uresničitev umestitve industrijskega projekta v regiji Tanger. Ti sporazumi so v skladu s protokolom o nameri, ki so ga 1. septembra 2007 podpisali njegovo veličanstvo kralj Mohammed VI,  predsednik vlade Driss Jettou ter Carlos Ghosn, predsednik Renaulta in Nissana.

 

Februarja 2008 bo Zveza Renault Nissan začela z deli za postavitev industrijskega kompleksa. Ta bo obsegal 300 hektarjev posebne gospodarske cone, v kateri bo tudi tovarna za sestavo, posluževal pa se bo pristaniške platforme TangerMed.

 

Z dolgoročno operativno zmogljivostjo tovarne 400.000 vozil/leto (okoli 200.000 vozil/leto do konca 2010), bo Zveza Renault-Nissan pridobila enega svojih najpomembnejših industrijskih kompleksov v mediteranskem bazenu.

 

Naložbe v zmogljivost tovarne predstavljajo skupaj več kot 600 milijonov evrov, kar bo prispevalo tudi k ustvarjanju 6.000 neposrednih in okoli 30.000 posrednih delovnih mest.

 

Tovarna bo v pristojnosti Renaulta in bo dopolnjevala Renaultov industrijski sistem s proizvodnjo ekonomičnih vozil, nastalih na platformi B0 (platforma logan) ter Nissanov industrijski sistem s proizvodnjo lahkih gospodarskih vozil nove generacije. 1. decembra 2007 je bil Edouard Armalet imenovan za direktorja projekta Renault Tanger Méditerranée.


Galerija: