Novice

Clio Cup: Zdaj gre zares!

Organizator in pobudnik pokalnega tekmovanja Clio Cup 2008, Darko Strahinič, je odgrnil zastor nad svojim avtomobilističnim projektom in ga v Ljubljani predstavil javnosti in dirkačem. Dan D za prijavo v pokal, za katerega vlada veliko zanimanje, je 31. januar.

Renault ima s svojimi pokalnimi tekmovanji štiridesetletno zgodovino, v letu 2008 pa ga bomo spet videli tudi v Sloveniji. To bo po več kot desetih letih prvo Renaultovo pokalno tekmovanje na naših tleh, ki bo imelo velik pomen za postopni dvig kvalitete in odmevnosti krožno- in gorsko-hitrostnih dirk.

Pokal Clio Cup je zasnoval Darko Strahinič, poslovnež iz Trebnja, ki stavi na atraktivnost, množičnost in enakost med tekmovalci. Renaultova pokalna tekmovanja so znana prav po športnem in nepopustljivem boju do zadnjega metra asfalta. Strahinič je uspel izpeljati zanimiv komercialen program, ki vključuje atraktivne lokacije dirk, široko odmevnost, televizijsko podporo in visoke denarne nagrade za udeležene voznike. Celoten nagradni sklad znaša kar 130 tisoč evrov, za najhitrejše dirkače v skupni razvrstitvi pa bodo na voljo še dodatne privlačne nagrade. Med njimi tudi serijski Renault Clio R26 in možnost testiranja pokalnega Renaulta Megane.

Koledar sestavljajo krožno- in gorsko-hitrostne dirke (razvrstitvi bosta ločeni). Z enim dirkalnikom lahko vozita največ dva voznika, obstajala pa bo tudi posebna razvrstitev ekip. Skupaj bo izpeljanih devet krožno-hitrostnih dirk, od katerih bosta dve potekali v Sloveniji (Cerklje), tri na Hrvaškem (Grobnik), po ena pa v Avstriji (Salzburg) in Italiji (Adria). Na drugi strani bodo štiri gorske dirke potekale v Sloveniji (Sevnica, Gorjanci, Ilirska Bistrica in Trbovlje), ob zadostnem zanimanju hrvaških tekmovalcev pa bo ena dirka potekala tudi v Ogulinu na Hrvaškem.

Več o zasedbi pokala Clio Cup 2008 bo znanega po 31. januarju, ko se izteče osnovni rok za prijave v pokal. Organizator pravi, da je minimalno število voznikov za izvedbo dvanajst ter da verjame v zadostno zanimanje dirkačev za ta regijski avtomobilistični projekt. Več informacij o pokalu na www.cliocup.si

DARKO STRAHINIČ, promotor in organizator pokala
?Naš pokal je zasnovan regijsko, saj smo upoštevali švicarski model pokala Clio, ki prav tako deloma poteka v tujini. Glavne prednosti pokala so nizki stroški vzdrževanja, atraktivnost in izenačenost dirk ter denarni sklad za najuspešnejše voznike. Poskrbeli smo za promocijo in celotno komercialno podporo, saj sem prepričan, da mora tako pokalno tekmovanje živeti od svojih aktivnosti. Nadejam se serije dinamičnih in atraktivnih dirk, saj sem prepričan, da smo pokal dobro zastavili in da ga bomo lahko izpeljali.?
 

Galerija: