Predstavitve

BMW M3 cabrio:Tretja karoserijska različica novega M3

 

     Visoko zmogljivi cabrio BMW M GmbH je edinstven tako po svoji obliki, kot tehničnih zmogljivostih; razvit na osnovi BMW serije 3 cabrio; dosledna usmerjenost v visoko zmogljiv značaj, tako značilen za BMW M, kot tudi BMW M3 coupé in BMW M3 limuzino. Koncept avtomobila z nepretrgano, neponovljivo tradicijo: četrta generacija obeh izvedb, BMW M3 cabrio in BMW M3 coupé.

 

     Optimalna kombinacija izredne vozne dinamike z estetskim videzom, edinstvenega doživetja vožnje z odprto streho in vrhunskimi vsakodnevnimi voznimi kvalitetami, ki so tako značilne za BMW M. Elektrohidravlična zložljiva trda streha poskrbi za odlične zmogljivostne lastnosti BMW M3 cabrio, vozniku pa pričara nepozaben stik s sončnimi žarki. Dodatno pa k užitkom pri vožnji pripomore:   

 

?         avtentična BMW M oblika, kot odsev vrhunske pogonske moči; aluminijast pokrov motorja z izrazitimi linijam; značilen sprednji del, z velikima odprtinama za dovod zraka; mišičasti blatniki. Specifična BMW M interpretacija klasične oblike BMW cabrio, s svojo dinamično razpotegnjeno silhueto, nizko bočno linijo in spuščenim zadkom; prednja stranska panela krasita markantni stranski reži; M-specifične linije stranskih pragov, še bolj značilno poudarjajo prehod v zadnji del vozila in simbolično nakazujejo pogon na zadnja kolesa; zadnji spojler poskrbi za optimalen prehod zraka pod vozilom; tu sta še dvojni izpušni cevi, tipični za BMW M.

?         BMW M3 poganja najnovejši BMW M 4.0 litrski V8 motor, ki razvije največjo moč 309 kW(420 KM); največji navor znaša 400 Nm  pri 3,900 vrt/min; maksimalno število vrtljajev motorja je  8,400 vrt/min, pri čemer je optimalni navor na voljo skozi celoten razpon vrtljajev motorja. Posamične lopute za plin za vsak valj, novi sistem krmiljenja odmične gredi, dvojni VANOS, regeneracija zavorne energije (Brake Energy Regeneration); motor je 15 kg lažji od šestvaljne pogonske enote predhodnika. 

?         M3 cabio pospeši od 0 do 100 km/h v pičlih 5.3 sekundah, največja hitrost je  250 km/h in je elektronsko omejena, povprečna poraba goriva po EU standardu znaša 12,9 litrov na 100 kilometrov.

?         šeststopenjski menjalnik z ročni z integriranim sistemom nadzora temperature hlajenja olja menjalnika,  sklopka je dvojna optimizirana za motorje z velikim navorom.

?         sistem MDrive, ki  vozniku omogoča nastavitev in priklic predhodnih nastavitev režimov delovanja motorja ter elektronsko nastavljivega vzmetenja. Kot dodatno opcijo MDrive omogoča nastavitev in priklic sistema dinamičnega nadzora stabilnosti DSC, ki deluje z vnaprej določenim odzivnim pragom in sistem Servotronic, za optimalno krmiljenje.

?         najnovejša tehnologija podvozja s specifično cabrio ojačitvijo in značilno M konfiguracijo, komponente iz lahkih materialov in M specifična kinematika preme je primerna za izjemno dinamično vozno doživetje. Opcijski sistem elektronskega nadzora blažilnikov( EDC) s tremi razpoložljivimi načini vožnje; prilagodljiv sistem blažilnikov se odziva na spremembe površine cestišča in na način sloga vožnje voznika; EDC vseskozi zagotavlja optimalno prilagajanje pogojev za izjemno dinamično vožnjo, ne glede na izbiro načina.

?         struktura zložljive trde strehe je iz lahkih materialov; trodelna struktura trde strehe s popolnoma avtomatsko funkcijo odpiranja in zapiranja; standardna oprema z daljinskim upravljanjem funkcije odpiranja/zapiranja trde strehe; čas odpiranja 22 sekund; optimalna vidljivost ob zaprti trdi strehi, zahvaljujoč prostranim steklenim površinam.

?         struktura karoserije z izjemno visokim standardom torzijske togosti; celovito zaščito potnikov zagotavljajo varnostne zračne blazine za predel glave in prsnega koša, tritočkovni varnostni pasovi na vseh sedežih, zategovalniki na prednjih sedežih, omejevalniki zatezne sile in varnostna elektronika za optimalen nadzor zadrževalnega sistema, vključno z zaščito v primeru prevračanja, z integriranima varnostnima lokoma za vzglavniki zadnjih sedežev - ta se po potrebi sprožita samodejno; biksenonski žarometi na voljo kot standardna oprema, medtem ko je sistem prilagodljivega snopa žarometov opcijska oprema.

?         dodelane, prvovrstne notranje površine s celo paleto prilagodljivih možnosti; inovativne barvne kombinacije in materialni koncepti; dva samostojna sedeža zadaj; opcijsko na voljo BMW Individual High End avdio sistem, z devet-kanalnim ojačevalnikom in 16 vrhunskimi zvočniki; M specifične barve zunanjosti vozila in možnosti opreme. 

 


Galerija: