Novice

BMW Performance: korak do popolnega športnega duhaZa vse BMW voznike s posebno strastjo do dinamičnih zmogljivosti in športne individualnosti, so sedaj na voljo novi načini izražanja osebnega sloga in še bolj učinkovitega prenosa moči vozila na cestišču. Kot dopolnilo palete originalnih BMW dodatkov, so pod novo proizvodno ponudbo BMW Performance na voljo številne komponente, ki poskrbijo za izrazitejšo športno doživetje za volanom. Z lansiranjem ponudbe BMW Performance, se za novim imenom skrivajo nove možnosti s proizvodnih področij podvozja, pogonske enote, aerodinamike in notranjosti potniške kabine, ki so razvite posebej za modele BMW serije 3 in BMW serije 1. Nove možnosti, ki so razvite posebej za omenjene modele, istočasno povsem sovpadajo s karakteristikami blagovne znamke v okviru tehnologije in oblike ter iskreno izpolnjujejo visoko standarde BMW s področja kvalitete in varnosti. Posledično so seveda vsi BMW Performance proizvodi predmet BMW garancijskih standardov. Prodaja in vgradnja komponent poteka preko pooblaščenih BMW zastopništev in servisnih partnerjev, kot tudi preko podružnic BMW trgovcev.

Aerodinamika: optimizacija po meri

BMW Performance aerodynamics kit zagotavlja optimizacijo značilnosti vozne dinamike, hkrati pa poskrbi za izrazit športen videz v vsakdanjem prometu. Vsebina BMW Performance aerodynamics kit za vse modele BMW serije 1, vključuje dominanten prednji odbijač, z izredno markantno obrobo značilne BMW okrasne rešetke z letvicami v obliki ledvičk v črni, visoko polirani izvedbi in linije stranskih pragov, ki se gladko stekajo v zadek vozila.

Za večjo stopnjo aerodinamičnosti so na voljo tudi specifični dodatki izdelani iz karbonskih vlaken. Pokrovi zunanjih ogledal iz karbonskih vlaken so razpoložljivi za vse modele BMW serije 1, BMW Performance zadnji spojler iz karbonskih vlaken je na voljo za vse modele BMW serije 1 in BMW serije 3 limuzina, medtem ko je BMW Performance difuzor iz karbonskih vlaken možno vgraditi v vse BMW serije 1, kot tudi vse BMW serije 3.


Tehnologija podvozja za optimalno lego na cesti

Cilj dosega povečane dinamične zmogljivosti je bilo prav tako osnovno izhodišče razvojnega procesa komponent BMW Performance, namenjenih podvozju. Znotraj tega proizvodnega področja se nahaja BMW Performance športni zavorni sistem, BMW Performance podvozje, BMW Performance prečna vez, izdelana iz karbonskih vlaken in atraktivna lita alu. platišča ''double-spoke'' . BMW Performance športni zavorni sistem vključuje velike naluknjane in zračene zavorne kolute in zračni reži za prednjima kolesoma. 6-batne zavore so spredajo v markantni BMW Performance rumeni izvedbi, na njih pa se bohoti napis ?BMW Performance?. To oznako je možno uzreti tudi na prečni vezi oz. stabilizatorju pod pokrovom motorja, ki skrbi za dodatno ojačitev togosti karoserije.


Nadaljnji nov korak v razvoju predstavlja BMW Performance podvozje. Zaradi izjemno športnih nastavitev podvozja, zagotavlja izboljšan oprijem in optimalne zmogljivosti za še tako zahteven dirkaški slog vožnje. Hkrati pa se ob tem ohranja visoka raven udobja vožnje v vsakodnevnem prometu. Vgradnja BMW Performance podvozja pomeni znižanje vozila, kar mu omogoči izjemno lego na cestišču tudi pri najzahtevnejših dirkaških manevrih. Vijačne vzmeti s svojo obliko in športno BMW Performance rumeno izvedbo, prav tako poskrbijo za dominanten videz. BMW Performance lita alu. platišča double-spoke zaokrožujejo športen značaj avtomobila s svojo ekskluzivno obliko, zaradi lahke konstrukcije pa poskrbijo za dodatno odzivnost. Glede ne model vozila, so platišča na voljo v dimenzijah 18 ali 19 palčna.


Pogonska enota: optimalen dovod zraka in osupljive izpušne cevi

Novi BMW Performance sistem za dovod zraka je zasnovan na način, ki optimira dovod zraka v vrstni šestvaljni bencinski motor modelov BMW serije 1 in BMW serije 3. Na osnovi standardne različice, se razlog za izboljšano izvedbo skriva v predelanem filtrskem vložku in notranjem krmiljenju zraka. Nova tehnika zagotavlja boljši pretok zraka in konstantno raven visokega tlaka. Znotraj vozila sistem prav tako zagotavlja športno akustično doživetje. Optimizacija prenosa moči, ki ga zagotavlja BMW Performance sistem za dovod zraka, pa ima pozitiven učinek tudi na učinkovitost porabe goriva motorja.


BMW Performance izpušni sistem je odgovoren za akustični vidik povečane moči. Brez kakršnihkoli negativnih posledic na dolgoročno udobje vozila, daje sistem akustični podobi motorja diskreten, pa vendar značilen športni pridih. Dvojni izpušni kromirani cevi iz visoko kvalitetnega jekla, vizualno pritrjujeta ?high-tech? statusu vozila.


Notranjost v slogu dirkalnika

Vsakdo, ki bi želel še posebej intenzivno doživeti nepozabne dinamične zmogljivosti svojega BMW, si lahko s pomočjo razpoložljive palete proizvodov BMW Performance ustvari notranji ambient v slogu pravega športnega avtomobila. Potniška kabina BMW serije 1 ali BMW serije 3 se lahko prelevi v akcijsko središče za voznike s športnimi ambicijami. BMW Performance dirkaško oblikovani športni sedeži omogočajo izjemno sedenje, saj se ergonomsko prilagajajo telesu tudi z bočnimi oporami. Poleg popolnega udobja sedenja, ponujajo izjemno prefinjen dizajn, s črnim oblazinjenjem v alkantari. Pod integriranima vzglavnikoma spredaj se nahajata dve odprtini, s sintetičnimi oblogami v "ferric" sivi barvi. V prednjih sedežih sta integrirani tudi stranski varnostni zračni blazini. BMW Performance športni sedeži so na voljo tako za voznika, kot sovoznika in sicer za 5-vratne, 3-vratne in coupé modele BMW serije 1 ter za BMW serije 3 limuzina, BMW serije 3 touring in BMW serije 3 coupé.


BMW Performance prestavna ročica prav tako zagotavlja stilno podporo za dinamično prestavljanje. Ergonomsko dovršena oblika kromirane glave prestavne ročice, s črnimi oblogami v alkantari, omogoča izjemno natančno prestavljanje, istočasno pa se prestavne poti pri tej izjemni prestavni ročici zmanjšajo za približno 25 odstotkov, glede na standardno različico.


Tudi koncept inovativnega multifunkcijskega športnega volana ima svojo vlogo znotraj razvojnega procesa nove palete BMW Performance. S prevlečeno oblogo v usnju in alkantari, nudi volan izjemno prijeten in čvrst oprijem. Nad volanskim obročem se nahaja LED prikazovalnik, na katerem se izpisujejo različne tehnične vrednosti, kot sta temperatura olja in vode, prečni in vzdolžni pospešek, položaj prestave in čas. Dostop do številnih informacij je možen tudi s pritiskom katerega izmed multifunkcijskih gumbov na volanu.


Visoka kvaliteta in športen duh se lahko v notranjosti potniške kabine nadgradita z okrasnimi oblogami iz karbonskih vlaken, ki z dodatno mero športnosti začinijo površine sredinske konzole in armaturne plošče, kot tudi vratne panele spredaj in zadaj ter stranske površine zadaj. Pedala in naslon za nogo iz aluminija ?del programa BMW Performance?, so zaradi svoje oblike in funkcionalnosti prav tako del mozaika celostne kvalitete dirkalnika, ki se v vsej svoji izraznosti kaže v vsakodnevni vožnji.


Proizvodi bodo na voljo koncem meseca marca oz. v začetku aprila 2008.