Novice

Prodaja vozil s tehnologijo Flexifuel se je povečala za 60 odstotkov

o        V Evropi je bilo prodanih 17.500 modelov Ford Flexifuel,

o        rekordna prodaja je še utrdila Fordovo vodilno pozicijo,

o        obnovljiva energija podprta s Flexifuel tehnologijo bo v tem letu še razširjena.

 

 

Ljubljana, 07. februar 2008 ? V preteklem letu je bilo pri Ford Evropa prodanih 17,500 vozil s  Flexifuel tehnologijo, kar pomeni 60 odstotno rast glede na pretekle rezultate. Odličen rezultat postavlja nov mejnik v prodaji.

 

?Naša evropska rekordna prodaja v letu 2007 dokazuje, da so Fordova vozila vedno bolj privlačna za nove kupce. Še bolj pa sem vesel, da so del tega odličnega dosežka tudi  Flexifuel modeli, ? je dejal Jan Brentebraten, direktor sekcije za vozila z alternativnim pogonom pri Ford Evropa.

 

?Upravičeno smo lahko optimistični, da se bo ta momentum še nadaljeval, saj bomo v začetku tega leta obstoječo ponudbo še razširili in dodali 3 nove modele s Flexifuel tehnologijo. Skupaj z novo blagovno znamo vozil Ford ECOnetic, linijo z ultra nizkimi CO2 emisijami, ki deluje na principu konvencionalne tehnologije, prinaša najštevilčnejšo izbiro modelov z nizkimi CO2 emisijami po dostopni ceni,? je še dodal.

 

Novi Mondeo, Ford Galaxy in Ford S-MAX bodo na voljo s tehnologijo Flexifuel že v tem letu in se priključujejo že uveljavljenim modelom Focus in C-MAX.

 

Ford je pionir na evropskem trgu vozil z Flexifuel tehnologijo (FFVs), kjer je bilo od predstavitve pred sedmimi leti prodanih že preko 45,000 Fordovih Flexifuel avtomobilov. Večina Focusov in C-MAXov je prodanih na Švedskem, vendar se povpraševanje povečuje tudi na preostala evropske trge.

  

Vsa Fordova Flexifuel vozila lahko uporabljajo bioetanol E85 (mešanica 85 odstotkov bioetanola in 15 odstotkov bencina) ali bencin, ali kakršnakoli mešanico obeh goriv v enem tanku. Število bencinskih servisov, kjer je mogoče dobiti bioetanol  Evropi strmo narašča (samo na Švedskem jih je preko 1000, drugje po Evropi pa 375 servisov).

 

Kombinirana uporaba bioetanola kot goriva in Fordove Flexifuel tehnologije lahko zmanjša celotni življenjski cikel CO2 (topla greda) emisij za od 30 do 80 odstotkov, ne da bi ogrožalo delovanje in vozno kvaliteto.

 

Pri Fordu smo prepričani, da bioetanol predstavlja rešitev, ki bo naredila mobilnost bolj okolju prijazno. Ford tudi pozdravlja iniciativo Evropske Unije in posameznih vlad za podleitev ustreznih certifikatov pri proizvodnji bioetanola.


Galerija: