Novice

Škoda Auto testira Fabio Super 2000

 

Družba Škoda Auto je začela testirati prvi prototip Škode Fabie Super 2000. Vozilo, ki so ga razvili za tekmovanje v kategoriji Super 2000, temelji na drugi generaciji modela Fabia in je v skladu s pravili mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) opremljeno z 2,0-litrskim 4-valjnim atmosferskim bencinskim motorjem, 6-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom in 4-kolesnim pogonom s 3 mehanskimi diferenciali.
 

Dr. Eckhard Scholz, član uprave družbe Škoda Auto, ki je odgovoren za tehnični razvoj, je ob tej priložnosti dejal: "Veseli nas, da smo začeli testirati Fabio Super 2000. Načrtujemo, da bomo v letošnjem letu vozilo optimirali in certificirali, tako da bomo z njim lahko tekmovali na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Kdaj točno bo vozilo pripravljeno za tekmovanje, je odvisno od napredka pri testiranju, rezultatov testiranj in končnega certificiranja. Takrat bomo vozilo ponudili tudi zasebnim ekipam. V skladu s servisno pogodbo bomo vozilo izpopolnjevali v tesnem sodelovanju z našimi uvozniki po vsem svetu".

Martin Lauer, vodja korporativnega komuniciranja, je dodal: "Škoda že več kot sto let sooblikuje športni avtomobilizem in ponosni smo, da Fabia Super 2000 nadaljuje Škodino edinstveno tradicijo. Prepričani smo, da bo tej nalogi uspešno kos, saj so avtomobilske dirke priljubljene po vsem svetu in predstavljajo odlično priložnost za promocijo naših vozil."


Galerija: