Novice

Visoka rast Sixt Slovenija nagrajena

Sixt Slovenija je na letnem srečanju skupine Sixt v Münchnu prejel nagrado matičnega podjetja za državo z najboljšim ter najhitrejšim razvojem poslovanja v letu 2007. Mednarodna veriga Sixt Rent-a-car je prisotna v 85 državah sveta. Podjetja iz skupine Sixt uspešno rastejo, največjo rast prometa v letu 2007 pa je zabeležil prav Sixt Slovenija. Potrojitev prihodkov podjetja je pomenila prepričljivo prvo mesto Slovenije v kategoriji največje rasti v skupini Sixt.

 V Sixt Slovenija so v letu 2007 pridelali za 1,57 milijona evrov prihodkov iz poslovanja, kar je trikrat več kot v letu poprej, ko so s svojimi dejavnostmi zaslužili 483.000 evrov. Sixt Slovenija je na letnem srečanju skupine Sixt v Münchnu prejel nagrado matičnega podjetja za državo z najboljšim ter najhitrejšim razvojem poslovanja v letu 2007. Poleg slovenske podružnice Sixt so se izkazali še madžarski in češki predstavniki. Prvi so bili najboljši na področju storitev lizinga, saj so svoji največji stranki v operativni lizing oddali preko 2.000 vozil, drugi pa so zmagali v kategorijah zadovoljstva uporabnikov in ponudbe storitev za poslovne subjekte. Gregor Vuga, direktor podjetja Sixt Slovenija, je ob prejemu nagrade povedal: "Nagrada je še ena potrditev, da imamo v Sixt Slovenija dobro vizijo ter da gre razvoj storitev v pravo smer."

Tudi v letu 2008 bo Sixt Slovenija svojim strankam ponudil kar nekaj novosti, s katerimi želi še potrditi svojo inovativnost in prilagodljivost med ponudniki rent-a-car storitev. Največjo novost predstavlja najem motornih koles, pridružilo pa se jim bo še pet do deset novih avtodomov, ki so se v preteklem letu izkazali za zelo iskane. Celotni vozni park naj bi letos dosegel številko 380 vozil. V slovenskem Sixtu pričakujejo še rast pri številu sklenjenih lizing pogodb, čeprav si bodo na tem področju bolj kot za število pogodb prizadevali za kakovost storitev. Slovenski uporabniki bodo letos lahko uživali v prenovljenem spletnem portalu www.sixt-slovenia.si, ki bo v celoti poslovenjen in tako še enostavnejši za uporabo.

Rast poslovanja podjetja seveda vodi tudi v povečanje tržnega deleža, kjer se Sixt Slovenija spogleduje s prvim mestom. ?Če nam letos še ne bi uspelo pridobiti največjega tržnega deleža na slovenskem trgu, pa nam bo to zagotovo uspelo v letu 2009,? je prepričan direktor podjetja Gregor Vuga.

 
www.sixt-slovenia.si

 


Galerija: