Reportaže

Slavnostno v Maranellu

V osrčju Ferrarijevega domovanja v Maranellu so s slavnostno večerjo potegnili črto pod sezono 2007 v tekmovanju Ferrari Challenge. Med gosti je bila tudi Nina Jerančič, ki je prejela čestitke za 2. mesto v skupnem seštevku lanske sezone tekmovanja Ferrari Challenge za pokal Shell.

 Sezono zaključili s slavnostno večerjo

Jerančičeva je v sezoni 2007 zbrala 238 točk, s čimer si je zagotovila 2. mesto v skupnem seštevku tekmovanja. Sezono je zaradi privajanja na novi dirkalnik F430 začela obetajoče s 4. in 8. mestom in nakazala, da lahko dosega dobre rezultate. Prvič je v lanski sezoni stopila tudi na najvišjo stopničko in sicer prav na zadnji dirki sezone 2007, v Mugellu.

 ?Lanska sezona mi bo zagotovo ostala v najlepšem spominu. Prva velika sprememba zame je bila že menjava dirkalnika F360 za F430. Prestop ni bil tako enostaven, toda že prva dirka je dala spodbudne rezultate, ki smo jih nato z ekipo le še nadgrajevali. Vsekakor smo pričakovali, da bom za spoznavanje dirkalnika potrebovala več časa, vendar se je izkazalo, da mi je F430 pisan na kožo. Prav tako kot 2. mesto v skupnem seštevku  je zame pomembno dejstvo, da sem v lanski sezoni prvič zmagala,? je povedala Jerančičeva.

Dovolj zgovoren je podatek, da Nina v lanski sezoni ni niti enkrat odstopila. Zbrala pa je kar šest tretjih mest in jim dodala še prvo zmago.

?Tako kot vedno so se tudi tokrat pri Ferrariju odločili za nekaj posebnega. Vse goste so povabili na ogled Ferrarijeve tovarne, kjer so nam pokazali, kako nastajajo eni izmed najbolj prepoznavnih športnih avtomobilov na svetu.  Tudi večerjo so pripravili v delu tovarne, ki je namenjen tovrstnim dogodkom. Tako smo lahko ob jedi uživali ob pogledu na številne ferrarije. To je res nekaj, česar ne doživiš vsak dan,? je dodala Nina.

Hit Racing Team tudi v sezoni 2008

Prvenstvo Ferrari Challenge se bo letos pričelo v Monzi, sledile bodo dirke še na drugih italijanskih dirkališčih, v Vallelungi, Misanu in Mugellu. Tudi letos bo dirko tekmovanja Ferrari Challenge gostilo francosko dirkališče Le Castellet, novost na koledarju pa je dirka v Budimpešti, ki bo na vrsti konec avgusta.

 ?Vsekakor so ambicije po zadnji sezoni velike. Imam odlično ekipo in mislim, da lahko skupaj najdemo pravi recept, kako tudi letos do vidnejših uvrstitev. Prav tako me veseli, da je letošnji koledar dirk bolj razgiban,? je zaključila Nina Jerančič.

 
28. - 30. marec  ? Monza

3. - 4. maj ? Vallelunga

30. maj ? 1. junij ? Le Castellet

11. - 13. julij ? Misano

29. - 31. avgust ? Budimpešta

19. - 21. september ? Mugello

6. - 9. november ? Svetovno finale


Galerija: