Predstavitve

Renault Laguna GT: v znaku intenzivnih užitkov in popolne učinkovitosti

Elegantna in izrazna Laguna GT prihaja s povsem novim ?Active Drive? podvozjem s štirikolesnim volanom (4WS) in dvema ekskluzivnima zmogljivima motorjema; dizelskim 2,0 dCi s 180 KM in bencinskim 2,0 Turbo z 205 KM. Renault Laguna se z novo različico GT utrjuje v svetu športno nastrojenih potovalnih avtomobilov, saj pristno ter zaznavno kakovost združuje z zmogljivostmi, varnostjo in užitkom v vožnji.

 

Podvozje ?Active Drive? s štirikolesnim volanom ni le prava novost v limuzinskem razredu, ampak prinaša tudi številne prednosti, ki skupaj zagotavljajo znatno višjo raven vodljivosti in aktivne varnosti. Boljša in natančnejša vodljivost ter dosledna dinamična odzivnost vozniku zagotavljajo zares intuitiven nadzor nad gibanjem skozi ovinke. Vodenje na mah vzbudi zaupanje in je prijetno tudi pri manjših hitrostih. V mestu ter na zelo ovinkastih cestah je avto zlahka vodljiv: okreten in natančen. ?Active Drive? s štirikolesnim volanom blesti tudi na področju aktivne varnosti, tako pri zaviranju v zahtevnih okoliščinah kot tudi pri naglem izogibanju pri višjih hitrostih. Vpadljiva in prepoznavna Laguna GT za zmerno ceno ponuja edinstveno zmes užitkov v vožnji in brezskrbnosti, ki jo podkrepljuje tudi jamstvo treh let oziroma do 150.000 km.

 

Zunanji znaki GT

Imeniten videz Lagune GT izraža eleganco, ki presega zgolj športne poudarke. Dolg in spredaj spuščajoč se pokrov motorja poudarja odločen prednji del z režami za zajem zraka, ki spominja na najbolj zmogljive Renaulte. Močan značaj avtomobila je podčrtan s stranskima režama za zrak in črno obrobljenima žarometoma. Renault Laguna GT čvrsto stoji na posebnih zajetno odmerjenih 18-palčnih litih platiščih ?Celsium?, ki jih obdajajo pnevmatike Bridgestone Potenza 225/45 18 z geni formule 1. Platišča s svojo obliko le delno skrivajo zajetne zavorne kolute s premerom 320 mm (spredaj) oziroma 300 mm (zadaj), ki skrbijo za učinkovito zaviranje v vseh okoliščinah. Obete podvozja ?Active Drive? poudarjata tudi aerodinamično oblikovana pragova, ki se raztezata od prednjega dela avtomobila do zadka z značilnim parom izpušnih cevi. Značaj športne potovalne limuzine dopolnjujejo še bleščeče črno obarvani zunanji ogledali in zatemnjene zadnje luči.

 

Športna notranja oprema

Logotip GT, ki na zunanji strani krasi srednja stebrička, je reliefno vtisnjen v sivo prevleko iz alkantare na naslonih prednjih sedežev. Oblika in zasnova notranje opreme, enako kot v vseh Lagunah, pri vseh potnikih vzbuja pristne občutke udobja in kakovosti. Izobilje drobnih dodatkov poudarja izjemen značaj Lagune GT: luknjičaste aluminijaste stopalke, športna ročica menjalnika, temno sive usnjene prevleke sedežev s poudarjeno bočno oporo in poseben volanski obroč. Izjemen je izbor materialov in kakovost obdelave, ki sta povsem v duhu namembnosti Lagune GT ? zagotavljanja neokrnjenih užitkov v vožnji.

           

Različica GT z garancijo treh let (oziroma do 150.000 km)

Renault Laguna GT je na voljo kot športna limuzina s petimi vrati ali kot športni kombi avtomobil, s svojo tehnologijo in zmogljivima motorjema pa obe različici spadata v vrh ponudbe modela Laguna. Najnovejša razvojna stopnja po zmogljivostih, užitku v vožnji in tihem delovanju vodilnega modela v segmentu ima vgrajeno najnovejšo različico motorja 2,0 dCi, ki izjemno največjo moč 131 kW (180 KM) doseže pri 3.750 vrtljajih na minuto, največji navor kar 400 Nm pa že od 2.000 vrtljajev. Renault Laguna GT bo na voljo tudi s športno različico bencinskega motorja 2,0 16V Turbo (150 kW / 205 KM pri 5.000 vrt./min in 300 Nm od 3.000 vrt./min.). Ta motor temelji na tehnologiji Renault Sport, kakršna je v modelu Mégane RS, in so jo optimalno prilagodili Laguni GT. Renault Laguna GT bo prvič javno predstavljena v začetku marca na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi, nato pa bo od sredine pomladi postopoma na voljo na raznih evropskih trgih - junija letos tudi v Sloveniji. Renault Laguna GT s podvozjem ?Active Drive? in posebnima motorjema je avtomobil za zahtevne kupce z izbranim okusom, a - upoštevajoč vse njene odlike - kljub temu ostaja cenovno zelo dosegljiva. Renault Laguna GT na trgu športnih potovalnih limuzin zavzema posebno mesto, saj ponuja izjemne vozniške občutke in popolno umirjenost duha.


Galerija: