Pnevmatike

Letne pnevmatike nepotreben strošek?

15. marca bomo zimske pnevmatike lahko obesili na klin oz. jih ponovno zamenjali za letne. In čeprav  zimska pnevmatska oprema za mnoge predstavlja tisto nujno zlo, potrebno za našo varnost na cesti (seveda je tu še tisti zakon), pa bi se mnogi izdatkom za letne pnevmatike raje izognili, saj nas konec koncev k temu ne zavezuje prav ničesar.

Morda res, vendar pa dolgoročno ne prihranimo! Zimska pnevmatika v toplih letnih razmerah postane žrtev lastne zasnove. Gumena zmes z dodatki silicija, ki nam tako dobro služi v zasneženih in poledenelih razmerah, je mehkejša, poleg tega pa se ponaša s tudi do 2.000 lamelami in zarezami, ki skrbijo za varen oprijem v zimskih razmerah. Le ta zmes, ki sestavlja zimske pnevmatike, pa ne prenaša dobro vročine in razbeljenega asfalta tako, da se nam prav lahko zgodi, da svoje zimske pnevmatike v enem samem poletju popolnoma obrabimo. Prav tako uporaba zimskih pnevmatik v toplih mesecih pripomore k večji porabi goriva saj so zimske pnevmatike navadno nekoliko večje, vse pa imajo globje zareze in večje število manjših linij.

In čeprav nam zimske pnevmatike zvesto služijo v snegu, so rezultati v toplejši polovici leta ravno obratni. Testi zaviranja vozila Audija A3, pri hitrosti 100 km/h, so namreč dokazali, da zavorna pot z zimskimi gumami znaša 46 metrov, z letnimi pa je le ta kar za 8 metrov krajša!

V zadnjem času postaja vse večji trend nakup  pnevmatik preko spleta oz. internetni trgovin. Odgovor je na dlani. Pnevmatike kupljene preko svetovne mreže so navadno veliko cenejše, kvaliteta pa seveda ista, saj je razlog za nižje cene pnevmatik zgolj v tem, da se internetni prodajalci lahko izognejo mnogim stroškom poslovanja s katerimi se soočajo klasične trgovine. Poskusite tudi vi in videli boste kako enostavno je! Obiščite internetno stran www.topolino.si in si oglejte njihovo ponudbo. Pnevmatike vam bodo dostavili kamor koli po Sloveniji, plačate jih lahko po predračunu ali po povzetju, v kolikor pa boste po pomoti naročili napačne, jih lahko v roku 15-ih dni (neuporabljene) enostavno vrnete . Za pomoč pri naročilu jih lahko tudi pokličete na tel. številko 01/583-01-97, vsak delovnik od 8:30 ? 17:00 ure.

Če želite prihraniti, predvsem pa zaradi večje varnosti, vam priporočamo, da postanete lastnik tudi kompleta letnih pnevmatik saj vam bosta tako set letnih, kot tudi zimskih pnevmatik, ob pravočasnih menjavah služila vsaj dve do tri sezone, kot smo že omenili, pa boste s tem prihranili še na gorivu.

Zimske pnevmatike shranjujte na suhem, kjer ni vlage a hkrati tudi ne prevelike suhe vročine. K dobri shrambi pripomore tudi, če jih dobro pokrijete.

Enostavno in poceni! Topolino.si!


Galerija: