Novice

Začetek proizvodnje modela Ford Kuga

V  Fordovi tovarni v Saarlouisu v Nemčiji, se je  pričela proizvodnja novega modela Ford Kuga, ki je prvi Fordov evropski športni terenec. V Saarlouisu načrtujejo proizvodnjo okoli 45.000 modelov Kuga, kar predstavlja približno 10 odstotkov redne letne proizvodnje.

?Privlačna notranjost, Fordova priznana vozna dinamika, premium materiali so le nekateri detajli, ki bodo pospremili atraktivni model Kuga v hitro rastoči segment športnih terencev,? je ob tej priložnosti dejal John Fleming, predsednik in CEO Ford Evrope.

Kuga je že četrti model, ki bo v preteklih 12 mesecih lansiran v Saarlouisu. Ford Kuga sledi novemu Ford C-MAXu, ki je bil predstavljen v marcu 2007, Ford Focusu, ki smo ga predstavili v decembru 2007 in Ford Focusu ST, katerega proizvodnja se je začela v tem mesecu.

S predstavitvijo Kuge, je proizvodnja v Saarlouisu prvič organizirana na isti proizvodni liniji s tremi novimi modeli hkrati. Model Kuga bomo proizvajali izključno samo v tej tovarni. Približno 84 odstotkov proizvodnje bo izvoženo v 32 držav.

S 6.600 zaposlenimi je Fordova tovarna v Saarlouisu največja tovarna v pokrajini Saarland. Dodatnih 2.000 zaposlenih deluje pri okoliških kooperantih. Od začetka obratovanja tovarne Ford v Saarlouisu, natančneje od 16.01.1970, je bilo izdelanih preko enajst milijonov vozil. Od tega kar 6.5 milijonov Ford Escortov, nadalje Ford Capri, Ford Fiesta in Ford Orion ter od leta 1998 dalje Ford Focus.

V letu 2007 je bilo v tovarni Saarlouis izdelanih 392.413 vozil, za letos pa se bo načrtovana proizvodnja povzpela na 425.000 vozil.


Galerija: