Predstavitve

Shuanghuan CEO ''Prvi Kitajec v Sloveniji''

Pa smo ga dočakali.  Prvi kitajski avto v Sloveniji! Ceo je opravil homologacijo in s tem izpolnil pogoje za prodajo. Se mora Evropa bati kitajske avtomobilske industrije? Tudi japonske in korejske se je, pa se je na koncu nekako izšlo. So ljudje, ki se ne bi nikoli privadili na vozila iz vzhoda in obratno. In prav je tako. Zagotovo se bo poleg pestre ponudbe na avtomobilskem trgu našlo še kaj prostora za novince iz vzhoda in tega se zavedajo tudi pri slovenskem podjetju Avto Celje. Podjetje s 60 letno tradicijo se je odločilo za pogumen korak in tega se zavedajo. Zato so se na prihod novega vozila z imenom CEO dobro pripravili skupaj z novim podjetjem Avto Azija, ki bo skrbelo za distribucijo vozil. Prodaja vozil bo stekla v prihodnjih dneh, za prodajno servisne centre po Sloveniji, pa šetečejo dogovori. Za letošnje leto imajo v planu prodati 50 vozil CEO.

Podjetje Shuanghuan Automobile Co., LTD je bilo ustanovljeno leta 1988 in se razprostira na več kot 600.000 m2. Je eden izmed večjih proizvajalcev avtomobilov na Kitajskem. Dnevna proizvodnja dosega 100, letna pa 100.000 avtomobilov. Do konca leta 2008 se bodo proizvodne kapacitete povečale na več kot 200.000 avtomobilov letno. Shuanghuan vozila niso popularna samo na domačem tržišču, temveč se uspešno prodajajo tudi v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Franciji, Belgiji, Nizozemski, Romuniji, Grčiji in Rusiji. Trenutno so v proizvodnem programu štiri vozila, od tega dva tudi za evropski trg.

Shuanghuan CEO je moderno zasnovan športni terenec, ki je opremljen z Mitsubishijevim bencinskim motorjem in ustreza normi emisijskih standardov Euro IV. V sebi združuje lastnosti enoprostorca, terenca in tudi limuzine. Pod svojo všečno in atraktivno obliko skriva klasično robustno terensko zasnovo. V dolžino meri 4,71 metra in tehta 1810 kilogramov. Na voljo sta dva paketa opreme Luxury in Luxury sport, ki pa se razlikuje le po tem da ponuja Luxury sport električno nastavljiv voznikov sedež. Serijska oprema je bogata in zajema: štirikolesni pogon (4WD), protiblokirni zavorni sistem (ABS), sistem porazdelitve zavorne sile (EBD), zračna blazina za voznika in sovoznika, meglenke, avtomatska klimatska naprava, električni pomik sprednjih in zadnjih stekel ter vzvratnih ogledal, električno pomično strešno okno, parkirni senzorji zadaj, tonirana stekla in dodatno zatemnjena zadnja stekla, avtoradio CD/DVD/USB/SDkovinska barva, 17 palčna ALU platišča, usnjeni sedeži, usnjen volanski obroč in prestavna ročica.

Za delovanje že preizkušenega Mitsubishijevega štirivaljnega motorja, z 2.4 litra delovne prostornine in 16 ventili skrbi motorna elektronika Delphi. Motor razvije moč 92 kW (126KM) pri 5250 vrt/min in navor 190 Nm pri 2.500 vrtljajih. Za prenos moči skrbi poleg nastavljivega štirikolesnega pogona petstopenjski ročni menjalnik, za doplačilo je na voljo tudi avtomatski menjalnik. Za varčnejšo vožnjo ponuja zastopnik tudi predelavo vozila na plin, saj bodo vozila ob napovedanem ekološkem davku z vgrajenim plinskim pogonom obravnavana v razredu najmanjših onesnaževalcev. Napovedan je tudi prihod dizelskega motorja.

Terenska zasnova izhaja iz tehnologije Mitsubishi, ki se odraža v dinamičnosti upravljanja in udobnosti vožnje. Zagotavlja zanesljivo stabilnost in odzivnost na terenu v najrazličnejših pogojih. CEO omogoča suvereno premagovanje težko dostopnih terenov s štirikolesnim pogonom 4WD, kot tudi premagovanje vsakdanjih mestnih preprek z dvokolesnim pogonom 2WD. Trikotno neodvisno obešenje prvih koles s torzijskim vzmetenjem nudi odlično vodljivost in udobno vožnjo. Zadnja prema je toga prema z večvodilnim vpetjem in vijačnimi vzmetmi.


Najnižja točka vozila je oddaljena od tal 200 mm in predvsem v kombinaciji s pogonom na vsa štiri kolesa in pnevmatikami 235/65R17 omogoča odlično prehodnost tudi najzahtevnejših terenov. Notranja dekoracija in oblazinjenje je izdelano iz solidnih materialov. Sedeži so prevlečeni z naravnim usnjem, od katerih je voznikov sedež lahko tudi električno nastavljiv. Vozilo je opremljeno tudi z električno pomičnim strešnim oknom in avtomatsko klimo. Ergonomsko oblikovana sredinska konzola, vključuje tudi radijski sprejemnik s CD in DVD predvajalnikom.


Shuanghuan CEO ima garancijo 2 leti oziroma 100.000 prevoženih kilometrov, garancija na prerjavenje pa znaša 3 leta.


O predstavitvah vozil si je mogoče ustvariti vsaj okvirno sliko, saj lahko podaš splošno oceno vozila glede na tradicijo, uspešnosti, zanesljivost predhodnika in strategijo znamke. Pri CEO-tu pa je vse drugače. Da bi lahko o vozilu podali korektno in zanesljivo oceno, bi morali z vozilom. preživeti veliko več časa. Vsaka (pre)hitra ocena, je zgolj ugibanje ali pa prerokovanje. Vozilo je na prvi pogled pustilo dober vtis in verjamemo, da ga bodo sprejeli tudi kupci. Ima vgrajeno preizkušeno tehniko in je solidno izdelan. Nekoliko čuden občutek pusti le kopiranje oblikovalskih idej in morda ''podhranjen'' motor glede na težo vozila, ki pa se je na terenu skupaj s podvozjem solidno izkazal. Pogrešamo tudi ksenonske žaromete, navigacijo in nekoliko več varnostne opreme.


In še cena, 25.890 EUR


Galerija: