Novice

Nissan uspešen tudi v Sloveniji

Januarja in februarja letos je bilo po statistiki prvih registracij novih vozil v Sloveniji prodanih 12.143 osebnih vozil in 1511 lahkih gospodarskih vozil. V seštevku je torej v Sloveniji od začetka leta 2008 do 29. februarja prvič registriranih 13.654 osebnih in lahko gospodarskih vozil. V primerjavi z enakim obdobjem lani se je prodaja po statistiki registracij povečala za 21,29 odstotka. Prodaja osebnih avtomobilov je bila večja za 19,71 odstotka, prodaja lahkih gospodarskih vozil za 35,76 odstotka.

 
razmere na trgu je posebej uspešno izrabil Nissan, saj je povečal obseg prodaje v primerjavi s prodajo v prvih dveh mesecih lanskega leta, tako med osebnimi kot tudi  lahkimi gospodarskimi vozili. Januarja in februarja leta 2007 je statistika prvih registracij novih osebnih vozil v Sloveniji zabeležila 169 nissanov, letos 253. Gre za 49,7-odstotno povečanje, kar je odločno nad rastjo trga. Odločno rast prodaje so zabeležila tudi Nissanova lahka gospodarska vozila. Letos je bilo v prvih dveh mesecih prodanih 34 tovrstnih nissanov, lani v primerljivem obdobju 21. V seštevku je bilo do konca februarja pri nas prvič registriranih 287 vozil Nissan, lani 190. Tako je znašal tržni delež znamke v prvih dveh mesecih letošnjega leta na celotnem trgu 2,10 odstotka, lani v enakem obdobju pa 1,69 odstotka. Prepričljivost in uspešnost znamke Nissan v Sloveniji zgovorno dokazuje tržni delež njegovih avtomobilov v februarju, ki je znašal 2,19 odstotka.

 

Tako kot na vseh trgih, kjer ga prodajajo, je zgodba zase nissan qashqai. Do konca februarja se je zanj v Sloveniji odločilo že 96 kupcev. Med Nissanove prodajne uspešnice sodita vedno modna micra (69) in vsestranski note (55). Tiida se je uveljavila med kupci, ki postavljajo v ospredje racionalna merila. X-trail, murano, pathfinder in patrol ohranjajo tradicionalno uspešnost Nissana na področju ponudbe prestižnih športno uporabnih vozil in vozil, skladnih z merili zahtevnejših uporabnikov in poznavalcev terencev. Navara ostaja steber ponudbe Nissana med lahkimi gospodarskimi vozili.

 


Galerija: