Tehnika - novosti

Audijev 7-stopenjski menjalnik S tronic


? Novi  menjalnik z dvojno sklopko
? Bliskovito prestavljanje, večja učinkovitost
? Za vzdolžno vgrajene motorje in pogon quattro

Sedem prestav, ki jih je možno menjati v hipu in brez prekinitve vlečne sile. Audi predstavlja novo stopnjo v razvoju tehnologije prenosa pogonskih sil. Sedemstopenjski S tronic združuje izjemno dinamiko in učinkovitost. Novi menjalnik z dvojno sklopko je zasnovan za vozila z vzdolžno vgrajenim motorjem in štirikolesnim pogonom quattro. Ker lahko prenaša navor 550 Nm, je primeren za široko paleto športnih modelov. Audi bo novi S tronic v letošnjem letu začel serijsko vgrajevati v več modelskih serij.


Audi s sedemstopenjskim S tronicom uvaja novo fazo svoje strategije razvoja na področju pogonske tehnologije. Novi menjalnik, ki je v celoti plod lastnega znanja, je predviden za vgradnjo v vozila srednjega razreda. S tronic je zasnovan kot športna in hkrati varčna visokotehnološka komponenta.

Vozniki Audijevih vozil lahko novi sedemstopenjski S tronic uporabljajo na različne načine. V avtomatskem načinu delovanja, pri katerem prestave izbira krmilnik, sta v pripravljenosti programa D (drive) in S (sport). Voznik pa lahko prestavlja tudi ročno s pomočjo ročice ali opcijskih prestavnih tipk na volanu ? neverjetno hiter proces.

Novi vrhunski Audijev menjalnik zagotavlja dinamično, udobno in izjemno natančno prestavljanje. Učinkovitost združuje z živahno odzivnostjo in velikim športnim potencialom.

 

Audi.si


Galerija: