Tehnika - novosti

BMW Group v Sloveniji predstavila projekt BMW CleanEnergy

BMW Group je  v Ljubljani predstavila tehnologijo BMW CleanEnergy. V okviru tega projekta so pri BMW razvili pionirsko tehnologijo avtomobilskega motorja s pogonom na vodik. BMW Hydrogen 7, luksuzna limuzina, ki jo poganja vodik, bo na voljo tudi slovenski vladi za poti v Bruslju in okolici.

BMW CleanEnergy je tehnologija, ki strmi k večji družbeni odgovornost in odgovornosti do okolja, hkrati pa drži obljubo dinamičnih in zmogljivih motorjev ter s tem zagotavlja užitek do vožnje. BMW Hydrogen 7 je tako prvo luksuzno vozilo s pogonom na vodik. Vožnja z avtomobilom na vodikov pogon še vedno zagotavlja enak užitek kot vožnja z drugimi vozili BMW, nosi pa odgovornost do okolja in se približuje mobilnosti, kot jo zahteva prihodnost.

Predstavitvenega dogodka v steklenjaku Narodne galerije so se udeležili številni politiki, gospodarstveniki, veleposlaniki in predstavniki nevladnih okoljevarstvenih organizacij. Visoka gosta BMW Group, dr. Becker, pooblaščenec uprave BMW, in dr. Prestrl, vodja projekta BMW CleanEnergy, sta predstavila pionirsko tehnologijo BMW CleanEnergy. Gostitelj večera, g. Ažman, generalni direktor BMW Group Slovenija, je simbolično predal maketo BMW Hydrogen 7 predstavnikoma slovenske vlade, ministru za okolje in prostor, Janezu Podobniku, in ministru za razvoj, dr. Žigi Turku. Tako bo eden izmed stotih avtomobilov na svetu BMW Group dal v uporabo tudi slovenski vladi v Bruslju in okolici v času predsedovanja EU. Prireditev je s scenografijo in vzdušjem povezovala najnovejšo tehnologijo z zeleno naravo, avtomobil prihodnosti s čistim zrakom, za moderno kulinariko pa je poskrbela Hiša Franko z molekularno kuhinjo.

Minister za tehnologijo in razvoj, g. Turk, ki se je na dogodek pripeljal z BMW Hydrogen 7, je povedal, da je bil užitek v vožnji enak kot v ostalih vozilih BMW, razlika je bila le v dobrem občutku, da se vozi z avtomobilom, ki ne onesnažuje okolja. Generalni direktor BMW Group Slovenija, Miha Ažman je dodal:?Verjamem, da se gospodarstvo in politika lahko povežeta v skupnih prizadevanjih za čistejše okolje in da lahko skupaj spodbujamo ljudi k ekološkemu zavedanju in praktičnim ukrepom za bolj zdravo okolje in boljši zrak?.


Galerija: