Novice

Eksperimentiranje z nastavitvami se je obrestovalo

Pred drugo dirko je tehnična ekipa Hit Racing Teama eksperimentirala z nastavitvami in zamenjala prednje amortizerje z vzmetmi.

Nina je odlično štartala z devetega mesta, do konca ciljne ravnine pridobila nekaj mest, v prvem ovinku so jo konkurenti stisnili in na štartu pridobljena mesta je izgubila. Po trku Rote in Turrinija v sedmem krogu je pridobila še dve mesti in dirko v dobrem ritmu nadaljevala na 9. mestu. Ferroni je bil zaradi oviranja na progi kaznovan z obvezno vožnjo skozi bokse, Nina je pridobila mesto, v 13. krogu je prehitela še Frosinija in do konca dirke zadržala 7. mesto. "Izboljšave nastavitev so se takoj poznale na stabilnosti dirkalnika. Iz kroga v krog je bil občutek za volanom boljši, tudi časi so bili konstantni. Upam, da se bomo na naslednjo dirko v Vallelungi z dodatnimi testiranji bolje pripravili," nam je zaupala Nina.     

"Hitra rešitev z zamenjavo amortizerjev se pokazala za dobro, vendar nastavitve še niso optimalne in dokončne. Važno je, da je smer prava. Do naslednje dirke pa bo potrebno še dodatno testirati," je po zaključku dirke povedal Franci Jerančič.

Zmagovalne stopničke so tudi v drugi dirki pripadale Martiju, Ragazziju, Mantovaniju.

Prvi dirkaški vikend letošnje sezone Ferrari Challenge je Hit Racing Team zaključil z 10. in 7. mestom, Nina pa je v skupnem točkovanju za pokal Shell pridobila prvih 18 točk. Naslednja dirka bo že 4. maja na dirkališču Vallelunga v bližini Rima.

 Koledar dirk

 3. - 4. maj ? Vallelunga

30. maj ? 1. junij ? Le Castellet

11. - 13. julij ? Misano

29. - 31. avgust ? Budimpešta

19. - 21. september ? Mugello

6. - 9. november ? Svetovni finale (lokacija še ni znana)

 


Galerija: