Novice

Renault-Nissan, projekt Better Place in ? nič izpustov ?

 

Zveza Renault-Nissan aktivno podpira pobudo projekta Better Place, ki je danes objavil svojo širitev tudi na Dansko.

 

  • Renault bo od leta 2011 dalje danskim kupcem dobavljal vozila na100-odstotno električni pogon, ki bodo v skladu z evropskimi normami. Ta vozila pri premikanju ne bodo oddajala nobenih emisij, hkrati pa bodo ponujala podobne zmogljivosti kot vozila na bencinski motor.
  • Nissan je v okviru skupne podružnice z  NEC razvil napreden litij-ionski akumulator, ki ustreza potrebam vozila na električni pogon, in bo tudi zagotovil njegovo široko proizvodnjo.

 

Na Danskem počasi uresničujejo pogoje za uspeh prodaje vozil na električni pogon v širšem obsegu. Danska vlada bo kupce spodbujala k nakupu z znižanjem davčnih prispevkov, Renault bo dobavljal vozila na električni pogon, Better Place Danska pa bo na celotnem ozemlju države izgradil mrežo za napajanje akumulatorjev z elektriko.

 

Gre za drugi primer široke komercializacije vozil na električni pogon, potem ko sta 21. januarja 2008 Renault in projekt Better Place podpisala Protokol o sporazumu v Jeruzalemu. Zveza Renault-Nissan s tem projektom potrjuje svojo prevladujočo vlogo na področju široke komercializacije vozil z ? nič izpusti ?.  


Galerija: