Novice

MINI PRAZNUJE PRVI ROJSTNI DAN!

7. julij je zaznamoval prvi rojstni dan novega Minija,najbolj poželenja vrednega malega avtomobila. V tem ?asu so pozitivne kritike in prodaja čli čkovanja. Številne nagrade in priznanja so potrdile rojstvo nove legende. Miniju One in Cooper se je kasneje pridružil še čnjeni Cooper S. ?eprav se je 8. junija šele čl prodajati, so vse kapacitete za letošnje leto razprodane. Priboril pa si je tudi že prvo nagrado in sicer Auto Expressovo nagrado ?Auto Express New Car Honours 2002? za najboljši športni avtomobil.

Minijeva paleta (kot smo že najavili) se bo prihodnje leto še razširila z 1,4 litrskim dizelskim motorjem, ki so si ga sposodili pri Toyoti. Konec tega leta boo Miniji dobavljivi na 50 tržiš?ih po celem svetu. Njboljša prodaja se čkuje v Angliji, Ameriki, Evropi in na Japonskem. V Ameriki je vseh 20.000 za prodajo predvidenih Minijev našlo lastnike še pred čtkom uradne prodaje. Zanimivo je, da je najstarejša znana lastnica Minija, 81 letna Japonka svojega Minija zamenjala za novega Mini Cooperja. Za minije so ponudili tudi če opcije izgleda, med drugim tudi angleško zastavo na strehi, za katero se je doslej člo 350 kupcev. V pripravi pa so še novi izgledi. Tovarna v Oxfordu, kjer se novi Mini izdeluje, je tudi originalni dom prvega Minija iz leta 1959. Za proizvodnjo Minijev v tem obratu skrbi 4.500 delavcev, ki izdela 500 Minijev na dan. Zaradi velikega povpraševanja pa so v posodobitev vložili še dodatnih 50 milijonov funtov. ?Ič a Mini Adventure? cestni šov je v septembru opravil preko 4000 kilometrov. 822 ljudi je sedlo za volan Minija in tako postavilo novi Guinessov svetovni rekord najbolj voženega avtomobila. V Guinessovo knjigo rekordov pa se je uvrstil tudi reklamni film, kot najkrajši film.

Kako čn je novi Mini, potrjuje tudi dejstvo, da je lani julija ob čtku prodaje na predstavitvene dneve prišlo preko 50.000 ljudi. Mini, ?estitamo za rojstni dan. Nikoli se ne spremeni!


Alpra

Galerija: