Novice

Priznanje dvema slovenskima koncesijama Renault

Renault bo za doseženo izjemno kakovost v prodaji vozil in v servisnih storitvah v soboto 5. aprila v Parizu podelil posebne nagrade ?Renault Global Quality Award? 63 koncesijam iz 26 držav. Med njimi bosta tudi letos dva predstavnika iz Slovenije ? Štajerski avto dom iz Maribora in Avto Set iz Dragomlja, ki sta v minulem letu dosegla najvišjo raven kakovosti svojih storitev in največji napredek na tem področju. Nagrade, ki jih letos podeljujejo že tretjič, bo predstavnikom nagrajenih koncesij osebno predal predsednik Renaulta Carlos Ghosn.

 

Osnova za ovrednotenje dosežene ravni kakovosti koncesionarjev so bile temeljite ankete o zadovoljstvu kupcev novih vozil in servisnih storitev, ki jih Renault redno opravlja v vsej Sloveniji, njihove rezultate pa spremljajo na mesečni in letni ravni. Pri skupni oceni sta bili upoštevani dosežena raven zadovoljstva kupcev v vsaki koncesiji kot tudi stopnja njenega napredka na tem področju. Letos so se s svojimi rezultati na sam vrh uvrstili v koncesijah Štajerski avto dom iz Maribora in Avto Set iz Dragomlja. Lansko leto sta ?Renault Global Quality Award? iz Slovenije prejeli koncesiji Pleško Cars z Brezovice in Preša iz Cerkelj.

 

Nenehna rast kakovosti storitev v prodaji in poprodaji

Renault v Sloveniji že dolgo slovi po svoji razvejani in učinkoviti prodajno-servisni mreži, ki ima pomembno podporo v rednem in izčrpnem tehničnem in komercialnem izobraževanju v tehničnem centru v Novem mestu. Nič nenavadnega ni torej, da so že doseženo visoko raven kakovosti storitev pri prodaji novih vozil in v servisnih delavnicah v zadnjih letih z dodatnimi napori še povečali, predvsem pa so zelo zmanjšali razlike v številu popolnoma zadovoljnih kupcev med raznimi koncesionarji.

 

Cilj Renaulta je, da se trajno uvršča med tri najboljše avtomobilske znamke tako po kakovosti svojih izdelkov kot tudi kakovosti vseh storitev. Zaradi tega so že uvedli številne ukrepe, ki imajo skupni naziv ?Plan Excellence Renault? (PER ? načrt odličnosti Renault). Ta načrt obsega celotno življenjsko dobo vozila in vse dejavnosti podjetja ? od zametkov zasnove, preko serijske izdelave do prodaje in poprodajnih storitev za kupce. Namen načrta je, da kulturo kakovosti in skrbi za kupca trajno vsadi na vseh področjih. Pomen zadovoljstva kupcev je predsednik Renaulta Carlos Ghosn poudaril v svojem nagovoru: ?Vaše delo je odločilno za uspeh, saj ste vi neposredni predstavniki znamke Renault pri kupcih. Vi ste po vsem svetu pomembni veleposlaniki naše znamke.?

 

 


Galerija: