Predstavitve

Novi Ford Kuga

Novi Ford Kuga je zadnji model, ki je s strani nemškega TÜV Rheinland skupine pridobil certifikat o opravljenem testiranju materialov v notranjosti vozila.

 Dinamična in karizmatična Kuga, ki bo naprodaj v jeseni, je že sedmi Fordov model, ki je prejel ta certifikat. Fordova vozila so prva na svetu, ki so uspešno opravila strogo testiranje po TÜV standardih.

 ?Vse večje število kupcev zahteva vozila z anti-alergijsko notranjostjo. Naša dolžnost je, da razvijamo vozila, ki ustrezajo tem zahtevam in se s ponudbo vozil z anti-alergijsko notranjostjo kar najbolje približamo našim kupcem,? je dejal Dr. Wolfgang Schneider, Vice president Legal, Governmental and Environmental Affairs for Ford of Europe.

 ?Zaradi tega razloga, z veseljem predstavljamo novi crossover model Kuga, ki se je nedavno pridružil seznamu Fordovih modelov, ki so s strani TÜV organizacije ta certifikat že prejeli,? je še dodal.

 TÜV certifikat zagotavlja, da izbrani materiali v notranjosti avtomobila zmanjšujejo nevarnost pojavljanja alergij na najnižji možni nivo.

 Pred izdajo certifikata so na novi Kugi opravili razširjena in znanstveno dokazljiva serijska testiranja, ki so potekala v skladu s strogimi merili TÜV organizacije. Preizkušenih je bilo preko 100 vrst različnih materialov in komponent, ki so potencialni povzročitelji alergij. Dodatno so v testiranje vključili tudi vse komponente, ki so v stiku s kožo daljši čas: sedežne prevleke, preproge in varnostni pasovi ter jih dermatološko testirali.

 Pri razvoju nove Kuge pri izbiri materialov načrtno niso vključevali uporabe lateksa in niklja, ki lahko povzročata alergijo bolj občutljivim ljudem. Prav tako je Kuga opremljena z vrhunskim zračnim filtrom, ki ne prepušča cvetnega prahu in je bil potrjen s strani TÜV-ja.

 Novi Ford Kuga je prvi predstavnik Fordovega modela na konkurenčnem tržišču športnih terencev in obljublja mešanico odlične vozne dinamike in presenetljive terenske zmogljivosti. Potrjena anti-alergijska notranjost je le še dodana vrednost za potencialne kupce.

Zaobljuba evropskega Forda s preizkušeno notranjostjo vozil dodatno potrjuje izredno kvaliteto vozil.  Ford je prvi avtomobilski proizvajalec, ki je s strani European Centre for Allergy Research Foundation - ECARF prejel certifikat kvalitete. Priznanje se nanaša na vse uporabljene materiale, ki so primerni za potrošnike z alergijskimi težavami. Evropska raziskovalna organizacija ECARF, ki deluje v Berlinu je nagradila s certifikatom kvalitete sedem Fordovih modelov (Ka, Focus (vključno s Coupe-Cabrioletom), C-MAX, Mondeo, S-MAX, Galaxy, Kuga), ki vključujejo anti-alergijsko notranjost.


Galerija: