Novice

Novo Nissanovo poslovno sodelovanje

Chrysler LLC in Nissan Motor Co. Ltd. sta podpisala dva nova dogovora o industrijskem sodelovanju. Dogovor zagotavlja prednosti in nove poslovne priložnosti za obe blagovni znamki, temelji pa na principu industrijskega sodelovanja OEM (Original Equipment Manufacturing).

 

Nissan bo v svoji japonski tovarni Oppama na osnovi izvirne Chryslerjeve zasnove izdeloval popolnoma nov, majhen avtomobil z majhno porabo goriva. Avtomobil, ki je za Chrysler popolna novost, bo na prodaj v Severni Ameriki, Evropi in ostalih globalnih trgih od leta 2010 dalje.

 

Po sklenjenem dogovoru bo Chrysler leta 2011 v svoji mehiški tovarni Saltillo, specializirani za izdelavo pick-upov, začel z izdelavo velikega Nissanovega pick-upa. Da bi zagotovil dovolj velike proizvodne zmogljivosti za vozilo, ki ga bo Nissan razvil sam, bo Chrysler del izdelave svojih pick-upov v Mehiki preselil v tovarne v ZDA.

 

Nissan in Chrysler dolgoročno in uspešno sodelujeta po principu industrijskega sodelovanja OEM že od leta 2004, ko je Nissanova odvisna družba JATCO začela Chryslerju dobavljati menjalnike.

 

?Taktično pravšnja partnerstva so odločilna za uspešno delovanje Chryslerja na dolgi rok,? je o novem poglavju sodelovanja z japonskim partnerjem dejal Tom LaSorda, predsednik Chrysler LLC. ?Temelji na zmožnosti družbe, da odločno in hitro odgovori na ponujene priložnosti.?

 

?Januarja smo dejali, da bomo nadaljevali in širili naše OEM sodelovanje s Chrylserjem,? pa je ob sklenitvi dogovora izjavil Carlos Tavares, podpredsednik Nissan Motor Company, in dodal, da je ?ta dogovor dodaten dokaz, da je Nissan z izmenjavo izdelkov z različnimi izdelovalci na različnih koncih sveta zmožen zagotavljati tako svojo kot uspešnost svojih poslovnih partnerjev.?


Galerija: