Reportaže

Nissan GT-R niza zmage

Uspešni nastopi Nissanovega dirkalnika v prvenstvu Super GT

 

Nissan GT-R je prepričal tako številne poznavalce kot tudi avtomobilsko športno javnost. Za številne ljubitelje avtomobilizma je sanjski avtomobil izjemnih zmogljivosti. Vse daljša je tudi vrsta kupcev, ki čakajo nanj. Vrhunskost je dokazal tudi tam, kjer se čistokrvni športni avtomobili okronajo z zmagoslavjem - kot za šalo namreč niza zmage v prvenstvu Super GT na Japonskem.

 

Nissan GT-R je v vlogi  tovarniškega dirkalnika odet v letošnje uradne barve Nissanovih tekmovalnih avtomobilov - kombinacija rdeče in črne barve izpostavlja dirkaško strast (rdeča) in velike zmogljivosti (črna) tega super športnika. To očitno zmagovito barvno kombinacijo je dirkalniku nadela NISMA, hišna družba, ki je zadolžena za Nissanovo udejstvovanje v avtomobilskem športu in tudi izdelavo posebnih avtomobilskih sestavnih delov, ki večajo zmogljivosti in oblikovne izzivalnosti serijskih avtomobilov.

 

Nissan je na uvodnih dveh dirkah letošnjega prvenstva Super GT, ki navdušuje ljubitelje bencinskih športov z vsega sveta, dosegel dve dvojni zmagi. Voznika Satoshi Motoyama in Benoit Treluyer za volanom dirkalnika hišnega moštva Xanavi Nismo GT-R sta zabeležila zmago najprej na uvodni dirki sredi marca in potem še na drugi dirki, ki je bila drugi konec tedna v aprilu. Na slednji sta dosegla najboljši štartni položaj in vodila od štarta do cilja. Tako imata po dveh dirkah popoln izkupiček in 27 točk prednosti pred drugouvrščenima. Tretja preizkušnja v prvenstvu Super GT, od devetih letošnjih, bo potekala prvi konec tedna v maju na dirkališču Fuji Speedway.

 

V prvenstvu Super GT nastopajo vsi vodilni japonski izdelovalci avtomobilov in je zato le-to posebej konkurenčno in zahtevno. Dve zaporedni zmagi dirkaškega nissana GT-R sta tako le potrdili izjemne zmogljivosti in prepričljivo športno zasnovo izvirne, cestne inačice nissana GT-R. Da poteka prvenstvo Super GT 2008 zares v znamenju najnovejšega in izjemno zmogljivega nissana, pa je poskrbel tudi novi varnostni avtomobil; nihče drug kot nissan GT-R .


Galerija: