Novice

Priznanje za Nissanovo novost

Xanavi Informatic Corporation in Sony Corporation sta prejela letošnje priznanje Automotive News PACE (Premier Automotive Suppliers' Contribution), ki jih podeljujejo dobaviteljem sestavnih delov za inovativnost in tehnološke dosežke, za razvoj ter serijsko izdelavo sistema nadzora avtomobila in okolice iz ptičje perspektive. Ob tem je Nissan Motor Co. prejel z omenjenima družbama skupno priznanje PACE ?Colaborator Award?, za izjemno tehnološko novost in sodelovanje z dobavitelji.

 

Sistem, v angleščini se imenuje Around View Monitor, sintetizira pogled na avtomobil in bližnjo okolico iz ptičje perspektive. Za to uporablja širokokotne kamere nameščene na sprednjem in zadnjem delu ter na boku vozila. Sistem, ki ga je Nissan v svoje avtomobile začel vgrajevati prvi, lajša parkiranje in omogoča popoln nadzor neposredne okolice vozila. Around View Monitor, oziroma sistem nadzora avtomobila in okolice iz ptičje perspektive, združuje tehnologije, ki so jih razvili Nissan, Xanavi in Sony.

 

Nissan je začel z razvojem sistema leta 2005 in je v postopke, s katerimi ga je razvil do ravni, ki omogoča uvajanje v vsakdanjo izdelavo, pritegnil podjetji Xanavi in Sony. Sony je razvil majhne, širokokotne, velikoresolucijske (1,3 mega točk) kamere. Xanavijeva pa je programska oprema sistema, ki posnetke posameznih kamer, združi v celovit pogled na vozilo in okolico iz ptičje perspektive.

 

Oktobra 2007 je na domači, japonski avtomobilski trg, zapeljal prvi avtomobil s tem sistemom, minivan nissan elgrand, decembra mu je sledila nissan serena. Tik pred iztekom lanskega leta so v ZDA, s sistemom, kot prvi avtomobil na trgu, opremili prestižni crossover infiniti EX35. Na drugih trgih bo Nissan avtomobile s tem inovativnim sistemom opremljal postopoma.

 

Priznanje PACE zaokroža Nissanov izjemno ploden in uspešen razvoj v tesnem sodelovanju z dobaviteljema sistema nadzora avtomobila in okolice iz ptičje perspektive (Around View Monitor).


Galerija: