Novice

V prestolnici Italije Nina dosegla 8. in 7. mesto

Težave s pnevmatikami so zaznamovale tudi drugi tekmovalni vikend letošnje sezone prvenstva Ferrari Challenge za pokal Shell. Nina si je kljub napetima dirkama privozila novih 22. točk.

 

 

Uspešna testiranja

Uvodno dirko letošnje sezone v Monzi so zaznamovala nova pravila, težave s pnevmatikami in nastavitvami dirkalnika. Te so v Hit Racing Teamu uspešno odpravili, kar so potrdili rezultati testiranj dan pred drugim dirkaškim vikendom v italijanski prestolnici. Nina je na prostem treningu v petek popoldan in soboto zjutraj dosegla odličen drugi čas ter od popoldanskih uradnih kvalifikacij pričakovala veliko.

 

 

Ponovno težave s pnevmatikami

Prve sobotne kvalifikacije so zaznamovali številni trki in posledično zmeda na dirkališču. Nina je tako v 30-ih minutah namenjenih kvalifikacijam uspela prevoziti le šest krogov, vendar pri nobenem ni imela povsem proste steze. Kvalifikacijski čas je vseeno pokazal, da si je za prvo nedeljsko dirko privozila osmo štartno mesto.

 

Dirkačica Hit Racing Teama je bila pred drugimi kvalifikacijami optimistična, dirkalnik je bil odlično pripravljen, poleg tega pa naši tekmovalki, za razliko od številnih ostalih dirkačev, steza v italijanski prestolnici ne predstavlja posebnih težav. Optimizem je na žalost kaj hitro splaval po vodi, saj so se težave s pnevmatikami ponovile v najbolj neugodnem času. Nini je že takoj na začetku drugih kvalifikacij dvakrat zapored razneslo pnevmatiko, tako da je odpeljala le en krog in zasedla 11. štartno mesto.

 

"Pričakovala sem, da se bom na kvalifikacijah zelo dobro odrezala, a temu ni bilo tako. Spet so se pojavile težave z gumami, kar dvakrat sem morala po novo sprednjo gumo in v zadnjih minutah je bilo prepozno za povratek na stezo,'' je razočarana po drugih kvalifikacijah povedala Nina.

 

 

Napeta prva in druga dirka

Dirkališče Piero Taruffi je bilo tudi na dan dirk obsijano s soncem in kot na dan kvalifikacij že v prvi jutranji dirki zaznamovano z manjšimi trki in izstopi tekmovalcev. Nina je dobro štartala, medtem ko je nekaj dirkačev za njo že v uvodnih krogih imelo težave z zavojem Cimini. Odlično je štartal Sergio Rota in se takoj z desetega štartnega  mesta prebil na šesto mesto. V šestem krogu se je nekaj mest pred Nino obrnil Riccardo Ragazzi in naša dirkačica je pridobila na startu izgubljeno mesto, vendar jo je nato v devetem krogu prehitel Stefano Bianconi. Trkov in obratov ni bilo videti konca. Po trku Rote v desetem krogu je Nina ponovno prišla na osmo mesto, po odstopu Bianconija v 17. krogu pa napredovala na sedmo mesto. S spretno vožnjo je ohranila sedmo mesto vse do zadnjega kroga, ko jo je iz ozadja ponovno prehitel Ragazzi in dirkačica Hit Racing Teama je prvo dirko med 30. tekmovalci zaključila na osmem mestu.

 

Nina je med prvo dirko ponovno imela težave s pnevmatikami. Težave so se začele po prvi tretjini dirke in zaradi slabih izkušenj iz preteklih dni je edina slovenska dirkačica celo razmišljala o odstopu. ''Sploh nisem vedela, če bom lahko pripeljala do cilja. Iz kroga v krog je bil dirkalnik težje obvladljiv. Zelo sem razočarana nad začetkom letošnje sezone in upam, da bomo kmalu rešili težavo s pnevmatikami, ki nas pesti že od samega začetka sezone. Pri opremljevalcu z gumami, Pirelliju, ves čas zagotavljajo, da bodo težave rešili v kratkem, a te težave se kvečjemu le še stopnjujejo,'' je prvo dirko opisala Nina.

 

 

Pred drugo dirko so pri Hit Racing Teamu opravili le nekaj manjših sprememb pri nastavitvah dirkalnika. Na drugi dirki je Nina štartala z 11. mesta. Takoj po startu je pridobila nekaj mest, nato pa je pri prehitevanju naredila napako in padla nazaj na začetno 11. mesto. Po nekaj krogih je zaradi nesreče Emilia Ferronija na stezo zapeljal varnostni avto, ki je znova strnil kolono dirkalnikov. Po ponovnem startu je Nina le še pridobivala mesto za mesto in dirko zaključila na sedmem mestu.

 

"Pred drugo dirko smo na dirkalniku spremenili nastavitve blažilnikov, kar se je poznalo že takoj po samem štartu dirke. Občutek je bil precej boljši, vendarle pa je zaradi včerajšnjih uničenih kvalifikacij na dirkališču kot je Vallelunga preboj iz ozadja precej težak. Na koncu sem uspela pripeljati do sedmega mesta, kar je po vseh težavah kar zadovoljiv rezultat," je zaključila Nina.

 

 

Jutri testiranja pnevmatik

Med vikendom sta s tehnično ekipo Hit Racing Teama sodelovala tudi dva Pirellijeva inženirja, a napake očitno niso uspeli odpraviti in zaradi številnih težav s pnevmatikami se nelagodno sedaj počutijo tudi pri Pirelliju.

 

''Dan po dirki bodo ravno tukaj v Vallelungi znova preizkušali nove različice pnevmatik, ki naj bi jih uporabljali na naslednji dirki v Franciji, kjer pa je steza najmanj prizanesljiva do pnevmatik," nam je razložila Nina.

 

 

Novost sezone 2008 ? Faerrari Channel

Vsi posnetki najbolj napetih trenutkov, intervjuji z dirkači in podelitve nagrad prvenstva Ferrari Challenge za pokal Shell, bodo letos na voljo tudi na podstrani znanega YouTuba. Že jutri si bo mogoče na spletnem naslovu http://www.youtube.com/ferrariworld ogledati dirkaško dogajanje prvomajskega vikenda v Vallelungi.

 

 

Poletne temperature na dirkališče privabile številne obiskovalce

Že težko pričakovano lepo vreme in visoke temperature so pripomogle, da si je nedeljsko dirko v neposredni bližini večnega mesta ogledalo veliko število dirkaških navdušencev. Nininih navijačev tudi tokrat ni primanjkovalo, saj Nino v Rimu dobro poznajo. Zanje je Nina pripravila presenečenje in jih razveselila s priložnostnimi darili moštva Hit Racing Team. Ob tem je vse ljubitelje športa, predvsem pa male ljubitelje nogometa, košarke, hokeja in odbojke na mivki povabila v Kranjsko Goro, kjer bo družba Hit v sodelovanju s športnimi asi za aktivno preživljanje poletnih počitnic otrokom ponudila raznovrstne športne tabore. Eden najbolj zanimivih bo seveda nogometni tabor Francesca Tottija, kapetana nogometnega kluba, A. S. Roma.

 

 

Koledar dirk

30. maj ? 1. junij ? Le Castellet

11. - 13. julij ? Misano

29. - 31. avgust ? Budimpešta

19. - 21. september ? Mugello

6. - 9. november ? Svetovni finale (lokacija še ni znana)


Galerija: