Novice

Nissanovi adrenalinski športi v Sloveniji

Nissan želi biti prepoznaven kot blagovna znamka, ki uveljavlja svobodomiselni življenjski slog ter aktivno preživljanje prostega časa, ki s pustolovskim duhom pušča za seboj enoličnost in duhomornost vsakdanjika. To svojo naravnanost vpleta v svoja vozila, saj je v snovanju svojih avtomobilov uspešno izpostavil prepoznavno mladostnost in sodobnost, njihov dinamičen značaj ter okoljsko sprejemljivost. Hkrati pa ga avanturističnost vodi tudi pri razvoju celostne strategije komuniciranja z javnostmi ? eno izmed področij komuniciranja, kjer lahko pogosto srečate Nissan, je udejstvovanje v adrenalinskih športih.

 

Zgovoren dokaz tega je Nissan UCI Mountain Bike World Cup, svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, ki poteka pod okriljem mednarodnega kolesarskega združenja (Union Cycliste Internationale, UCI). Peta od štirinajstih preizkušenj letošnjega svetovnega pokala bo drugi konec tedna v maju potekala na Mariborskem Pohorju. Slovenska preizkušnja bo gostila najboljše tekmovalce v spustu (Downhill) in 4krosu (Four Cross), dveh izmed štirih disciplin, ki potekajo znotraj Nissanovega UCI svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu.

 

Pestro gorskokolesarsko dogajanje na Pohorju in v štajerski prestolnici se bo začelo odvijati že v četrtek, 8. maja, z administrativnimi postopki, pregledom proge in prvimi treningi. Petek, 9. maja, je v pretežni meri ohranjen za trening vožnje. V soboto, 10. maja, bo vrhunec dogajanja finalna tekma v svetovnem pokalu discipline 4kros, ki bo potekala od 16.30 do 18. ure. Tekmovanje bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija na drugem programu med 17. in 18. uro. V nedeljo, 11. maja, bosta po jutranjem treningu potekali polfinalna (od 10.30 do 13.30) in finalna preizkušnja (od 14.30 do 16.30) v spustu.


Galerija: