Novice

Najboljši v svojem razredu se zaveda odgovornosti do okolja - Touran BlueMotion

Paleti Volkswagnovih modelov BlueMotion se je pridružil še Touran; za 100 km poti porabi samo 5,4 l  goriva, kar je 0,6 l manj kot pri že tako varčnem osnovnem motorju ? 1.9 TDI s 77kW (105 KM) ? in tako še dodatno utrjuje vodilni položaj v svojem razredu: Kompaktni enoprostorec je najvarčnejši nemški 7-sedežnik.

 

Touran BlueMotion se razen z majhno porabo goriva lahko pohvali tudi z majhno emisijo CO2, ki znaša 144 g/km. K temu med drugim prispeva izpopolnjena aerodinamika: posebne obloge dna in zadnje preme, za 15 mm znižano športno podvozje in spremenjena mreža hladilnika zmanjšujejo zračni upor. Pomembno vlogo imajo tudi pnevmatike z izboljšanimi tekalnimi lastnostnimi ter tehnične spremembe motorja in menjalnika. Na razširjenem večfunkcijskem prikazovalniku je prikazana priporočena prestava za varčno vožnjo.

 

Da pa varčnost ne zmanjšuje pristnega užitka v vožnji, dokazuje za 3 km/h večja največja hitrost, ki znaša 182 km/h. Za Touran BlueMotion so na voljo paketi opreme Conceptline, Trendline in Highline s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

 

V novem modelskem letu Touran prinaša še več novosti: za Touran 1.9 TDI s 77 kW (105 KM) je že na voljo inovativni 7-stopenjski menjalnik

 

www.volkswagen.si


Galerija: