Predstavitve

Neverjetna moč motorja TDI

Audi, izumitelj motorja TDI, postavlja nova merila na področju izdelave motornih agregatov. Na 27. srečanju ob Vrbskem jezeru, ki bo potekalo konec maja, bo Audi predstavil spektakularno študijo, ki ponazarja potencial tehnologije TDI. 2-litrski motor TDI v Audiju A3 TDI clubsport quattro razvije moč 165 kW (224 KM) in navor 450 Nm ? to je vlečna moč čistokrvnega športnega avtomobila. Za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje samo 6,6 s, največjo hitrost pa doseže pri 240 km/h.

Audi A3 TDI clubsport quattro samozavestno opozarja na svojo moč ? na akustični način z izpušno cevjo, ki proizvaja globok zvok, na optični način pa z različnimi specialnimi karoserijskimi deli in detajli v notranjosti vozila. Dinamiko Audija A3 TDI clubsport quattro na zunaj poudarjajo aerodinamični elementi, kot je na primer velik zadnji usmernik zraka z designom DTM, in razširitve kolotekov, v notranjosti pa tekmovalni školjkasti sedeži in odprta prestavna kulisa iz aluminija.

Nova študija je vrhunski športni avto z najsodobnejšo tehnologijo. 6-stopenjski ročni menjalnik in štirikolesni pogon quattro moč prenašata na 20-colska kolesa. Za zanesljivo zaviranje na sprednji premi skrbijo 6-batne zavorne čeljusti in keramični zavorni koluti. Voznodinamični sistem Audi drive select vozniku omogoča, da prosto prilagaja karakteristiko za plin, servo krmiljenje, mejo, pri kateri v vožnjo poseže elektronski stabilizacijski program (ESP), in način delovanja blažilnikov. Sistem blaženja vključuje funkcijo Audi magnetic ride, ki skrbi za bliskovit odziv v vsaki vozni situaciji.

 

www.audi.si 


Galerija: