Novice

Bosch uspešno v Sloveniji

  

      V letu 2007 so s 119 milijoni evrov zabeležili 21 % rast prometa.

      Skupina Bosch trenutno v Sloveniji zaposluje 660 ljudi, pričakuje pa se še dodatno zaposlovanje.

      Okolju prijazne tehnologije in način poslovanja največ prispevajo k promociji na slovenskem tržišču.

      Bosch je družbeno odgovorno podjetje; podpiramo sklad Ustanove - Fundacije za pomoč otrokom in v prihodnje bomo podporo še povečali.

 

Promet skupine Bosch na slovenskem tržišču je lani zrasel za 21 %, z 98 milijonov evrov na 118,9 milijona evrov. K dobremu rezultatu so prispevali vsi sektorji poslovanja. Na predstavitvi rezultatov za leto 2007 in napovedi za tekoče leto je vodja skupine navedel razloge za nadaljevanje dvomestne rasti- to so inovativni in okolju prijazni proizvodi ter, kot pravi gospod Thomas Beyer, generalni direktor podjetja Robert Bosch d.o.o. Slovenija, uspešne poslovne dejavnosti. Dvomestna rast je predvidena tudi za letošnje leto.

 

V začetku leta 2008 smo v Sloveniji imeli 660 sodelavcev, kar je skoraj 20 % povečanje v primerjavi s številom zaposlenih v prejšnjem letu ? 560. Zaradi stalnega razvoja poslovnih dejavnosti in večanja povpraševanja bodo število zaposlenih povečevali tudi v letu 2008 .

 

Thomas Beyer je med drugim tudi poudaril: ?V letu 2008 imamo v Sloveniji jasen poslovni cilj ? dvomestno rast na vseh področjih poslovanja. Ta pričakovanja so skladna tako z izkušnjami iz preteklih let kot z našimi ambicijami za prihodnost.? Skupina Bosch sledi globalnim trendom in skladno z njimi razvija svoje poslovne dejavnosti. Zaščita okolja, globalizacija, pomanjkanje surovin in pomanjkanje usposobljenega kadra so štirje ključni izzivi v svetu sodobnih poslovnih trendov. Skupina Bosch nanje odgovarja brez oklevanja, v prvi vrsti z razvojem okolju prijazne tehnologije in stalnim vlaganjem v znanje in veščine zaposlenih.

 

Robert Bosch GmbH ceni družbeno odgovornost kot pomembno vrednoto in si prizadeva konstruktivno prispevati k družbi, v kateri posluje. V Sloveniji bo skupina Bosch v juniju 2008 začela dejavno podpirati sklad Ustanove - Fundacije za pomoč otrokom, v tem letu, pa tudi v prihodnje, pa bo svojo podporo še povečala.

 

Nova sprejemna pisarna

Od aprila 2008 v Ljubljani deluje tudi nova pisarna za trženje varnostnih sistemov Bosch. Ponudba izdelkov zajema celoten program tehničnega varovanja in zvočnih sistemov.

 

Vlaganje v izobraževanje zaposlenih

Bosch vsako leto vlaga precej sredstev v poklicni razvoj svojih sodelavcev. Za leto 2008 je predvidenih 55.000 evrov za usposabljanje in seminarje o sporazumevanju in posredovanju, izobraževanje glede proizvodov, računalniške in jezikovne tečaje, konference in podobno.

 

 

Skupina Bosch je vodilni globalni ponudnik tehnike in tehničnih storitev. Na področjih avtomobilske in industrijske tehnike, potrošniškega blaga in stavbne tehnike je nekaj več kot 271.000 zaposlenih v poslovnem letu 2007 ustvarilo 46,3 milijarde evrov prihodkov. Skupina Bosch vključuje podjetje Robert Bosch GmbH in več kot 300 odvisnih podjetij in podružnic v približno 50 državah. Ta svetovna razvojna proizvodnja in prodajna mreža je temelj za nadaljnjo rast. Vsako leto pri Boschu investiramo več kot 3 milijarde evrov v raziskave in razvoj ter vložimo več kot 3.000 patentnih prijav po vsem svetu. Družbo je leta 1886 v Stuttgartu ustanovil Robert Bosch (1861?1942) pod imenom ?Delavnica za fino mehaniko in elektrotehniko?.

 

Leta 1993 je bila ustanovljena podružnica Robert Bosch GmbH v Sloveniji. Na tukajšnjem tržišču nudi avtomobilsko,  električno in grelno opremo ter avtoakustiko pod blagovnimi znamkami Bosch, Blaupunkt, Junkers in Buderus.

 

 

 


Galerija: