Novice

Novi Audi Q5: športen in vsestranski

? Inovativne tehnologije za dinamičen užitek v vožnji
? Prostorna notranjost s številnimi inteligentnimi funkcijami


Ingolstadt ? Novi Audi Q5 združuje dinamiko športne limuzine z izjemno prilagodljivo notranjostjo in raznolikimi možnostmi za prosti čas in družino. Močni in učinkoviti motorji, stalni štirikolesni pogon quattro ter odzivno podvozje tvorijo dovršeno tehnično osnovo za ceste in brezpotja. Pozornost vzbujajo posebnosti, kot sta inovativni sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko S tronic in voznodinamični sistem Audi drive select, ki dokazujeta, da je prednost v tehniki. SUV z najbolj športnimi lastnostmi v njegovem razred je dinamičen, vsestranski in udoben.

Že dimenzije kažejo na to, da gre za športno terensko vozilo z novo podobo. Audi Q5 je dolg 4,63 m in širok 1,88 m, v višino pa meri le 1,65 m ? in ima tako v primerjavi s tekmeci najbolj športna proporcionalna razmerja. Tudi z nizkim količnikom zračnega upora (cx = 0,33) prekaša vse tekmece v svojem razredu.

Design Audija Q5 je s športno eleganco ter ostro začrtanimi linijami in ravnimi površinami popoln odraz značaja znamke Audi. Na obeh straneh velike mreže hladilnika z enodelnim okvirom izstopata markantna žarometa. Kot dodatna oprema so na voljo biksenonske luči in dnevne luči s svetlečimi diodami.

Stranska dela zaznamujejo velika kolesa in robovi, ki se dvigajo proti zadku. Elegantna strešna linija, okronana s strešnimi letvami, poudarja kupejevske linije vozila. Pokrov prtljažnika, ki sega v stranska dela, razkriva sorodstvene vezi z večjim Audijem Q7. Tako kot pokrov motornega prostora je izdelan iz aluminija. Tudi zadnje luči so za doplačilo na voljo v izvedbi s svetlečimi diodami.

Pri zunanjosti je mogoče izbirati med tremi izvedbami ? črno (serijska oprema), s kontrastnim lakiranjem ali popolnim lakiranjem v barvi vozila. Poleg tega sta na voljo dva paketa za karoserijo. S paketom zunanje opreme S line novi visokozmogljivi SUV dobi odločne športne poteze, medtem ko alternativni paket terenske opreme (offroad style), ki vključuje ščitnika za podvozje spredaj in zadaj ter 19-colska platišča, poskrbi za izrazito suveren in robusten videz.

 

www.audi.si


Galerija: